13 okt: Scotton, (185 km)

We zijn vandaag met de auto volgepropt met spulletjes van mijn nicht naar Richmond gereden, waar we eerst in een drukke tearoom een stukje taart en koffie genomen hebben. De tearoom zat afgeladen vol met de bejaarden van het stadje; een teken volgens mijn oom dat zowel de koffie goed en vers was (is niet altijd in Engeland), en het gebak vers en vooral zelfgemaakt. De vitrine zag er dan ook heel aantrekkelijk uit, en de lemon meringue pie van Hans en mijn chocolate fudge cake waren inderdaad erg lekker!


Daarna zijn we de ru´ne van het kasteel gaan bekijken met aangrenzend museumpje. Na het kasteel, dat als ru´ne al in 1724 door toeristen (!) bezocht werd, zijn we in de riviervallei onderaan het stadje naar "the station" gereden; het oude stationsgebouw (er rijden nu geen treinen meer) dat omgebouwd was tot een soort cultureel centrum met bioscoop, restaurant, cafeetjes, winkeltjes, ambachtelijke fudge-, kaas- en bierwinkeltje, en een tentoonstelling van lokale kunstenaren waar mijn oom en tante een mooi landschapje gekocht hebben.


Na Richmond reden we naar Barnard Castle, een stadje (met kasteelru´ne, vandaar de naam), waar mijn nicht werkt. We hebben geluncht in een tearoom en wat rondgeslenterd in het stadje terwijl we op mijn nicht wachtte, die na haar werkdag eerst wel nog een waterkoker en wat keukengerei moest halen!


Haar huisje is een van een aantal kleine cottages op het nabijgelegen landgoed Rokeby Park, de huur is maar zo'n 380 pond voor een mooie karakteristieke kleine cottage met een prachtige ligging midden in het park, vlakbij het landgoed zelf; klinkt niet slecht! We hebben haar geholpen haar spullen uit te laden, het huisje bekeken dat echt heel leuk en knus was en pas volledig opgeknapt van binnen, en zijn toen nog eventjes naar het landgoed gelopen (alleen de achterkant, de bewoners waren thuis) om daarna het huisje in te wijden met thee en cake! Mijn nicht met de vuile vaat achterlatend want het was al 18:45, zijn we gauw terug naar huis gereden om rond 19:45 aan te komen. Mijn tante is zeer georganiseerd en had het eten sochtends al voorbereid, dus het hoefde alleen maar in de oven geschoven te worden. Savonds hebben we nog een tijdje tv gekeken voor iedereen moe naar bed ging.


free counters