14 okt: Scotton - Hull, (69 km)+121 km

Vanochtend was mijn tante al vertrokken naar Harrogate voor haar werk en van daaruit naar Londen, en mijn oom had nog wat boodschappen die hij wilde doen in omliggende plaatsjes dus bood aan ons nog een dagje op sleeptouw te nemen. We zijn eerst naar Knaresborough gereden waar hij zijn lijstje afwerkte terwijl Hans en ik een beetje rondkeken in het stadje.


Toen naar Harrogate want hij wilde iets halen bij de buitensportwinkel "Cotswolds" en wij zijn op zoek naar nieuwe goeie warme water/winddichte jassen dus het was wel leuk om ook even te kijken.


Daarna naar Ripon waar het onderhand hoog tijd was voor een kopje koffie en iets lekkers! Heerlijke smeu´ge wortelcake hmmm... In Ripon hebben we een beetje rondgewandeld en zijn de kathedraal binnengestapt, die erg mooi was van binnen. Toen nog even naar de fietswinkel, want hij moest een voorwiel ophalen die hij had laten repareren, en hij moest een nieuwe fietshelm hebben want zijn vorige was gebroken na een zware val op fietsvakantie.


Daarna nam mijn oom ons op een hele mooie omrit via het terrein van Fountains Abbey en geŰrodeerde stenen van Birkham Stones terug naar huis. Wat een mooi platteland, we snappen dat hij er met zo veel plezier fietst! We hebben onze spullen gepakt en de auto weer ingericht en zijn na een laatste kopje thee vertrokken richting de boot. Het was voor Hans ook lekker geweest de afgelopen dagen dat hij gereden werd - zeker op de drukke landweggetjes, hij heeft nu echt ook even kunnen genieten van de omgeving zonder steeds zijn ogen op de weg te moeten houden!


Het duurde zo'n 2 uur om (inclusief een korte stop bij een supermarkt) vanuit mijn oom naar de haven te rijden, waar de auto bij de douane helemaal bekeken werd. Aan boord hebben we onze hut opgezocht en zijn eens voor de verandering gaan eten in het buffetrestaurant aan boord. Tja, echt geen slecht buffet hoor, maar wij zijn buffetten een beetje zat en eten net zo lief een van te voren bij elkaar gescharrelde "picknick" maaltijd in de hut. Na het eten zijn we even terug naar de hut gegaan en om 20 uur zijn we naar buiten gegaan om naar het afmeren te kijken. Savonds hebben we nog een kopje koffie gezet in onze hut; naarmate we verder van de kust komen is er meer deining, er wordt windkracht 5-6 voorspeld voor de overtocht. Het was al met al wel een lekker weekje!


free counters