We wilde al jaren met een vrachtschip meevaren (als betalende passagier, niet als dekjongen...), en in 2015 kwam het precies goed uit met een aantal dingen op het werk en kroonjaren privé om van januari tot juni dan eindelijk onze vrachtschipcruise rond de wereld te maken!


Voor vertrek baalde we eigenlijk wel een klein beetje dat we niet de hele route op hetzelfde vrachtschip konden doen. Dit was omdat de "Round-The-World Pearl String Service" (een vloot van general cargo schepen die achter elkaar aan varen oostwaarts de wereld om en om de 14 dagen een bepaalde haven/regio aandoen), sinds wat incidenten in piratenwater vanaf 2011 geen passagiers meer meeneemt op het stuk van Genua tot Singapore. Dat moest dus op een ander schip. Onze route was dus van Zeebrugge naar Singapore varen aan boord van een schip van de CMA CGM rederij, in Singapore overstappen, en dan vanuit Singapore de rest van de wereld rondvaren richting Antwerpen met de Rickmers rederij.


Uiteindelijk was dat een geweldige ervaring op twee totaal verschillende schepen, en waren we heel blij dat we zowel de indrukwekkend machinale container-vrachtwereld hebben meegemaakt, als de meer handmatige, maatwerk "general cargo" wereld! We hebben ervan genoten en, al heb je natuurlijk altijd je mindere dagen en was de "Grote Oversteek" soms wel een klein beetje zwaar, we hebben ons eigenlijk geen dag verveeld!


Op deze site vind je onze foto's, verslagen, filmpjes en ervaringen van deze bijzondere, indrukwekkende en leuke reis.


En op de Rickmers Seoul was het uiteindelijk zo leuk en zo gezellig, dat toen ze 5 maanden na onze thuiskomst, november 2015, wéér in Antwerpen waren, we "op de koffie" zijn geweest bij "ons" schip en "onze" kapitein! Die foto's vind je HIER.


P.S: zit je een vrachtschipreis te overwegen en ben je tijdens het zoeken naar informatie op onze website terecht gekomen? Neem gerust CONTACT met ons op als je nog vragen hebt! We merkten van te voren zelf dat er nooit echt genoeg te vinden is op internet en onze ervaring zal niet per se die van een ander zijn, maar misschien dat we tips kunnen geven of advies... En NIETS zo leuk natuurlijk als je ervaring met andere enthousiastelingen te kunnen delen natuurlijk!

free counters