Waar gaan we binnenkort naar toe:

Eind 2019
We hebben (weer) een wereldcruise geboekt! Toen we in 2018 terugkwamen van onze wereldcruise aan boord de MS Columbus, zeiden we tegen elkaar dat het een heel erg leuk, lekker en luxe avontuur was geweest, en iets om ooit weer te overwegen, maar nu niet direct weer de komende jaren wat ons betreft. Oeps. Precies een jaar later, mei 2019, kregen we een nieuwsbrief binnen met een wereldcruise op een ander schip van de Duitse tak van dezelfde maatschappij, en we waren gelijk verliefd op de bijzondere route - hij is namelijk bijna volledig in het Zuidelijk Halfrond! Vanuit Hamburg via Madeira, KaapverdiŽ, BraziliŽ en ArgentiniŽ naar Ushuaia. Dan rond Kaap Hoorn en door de Chilense Fjorden omhoog via Chili. We steken de Stille Oceaan "eilandhoppend" over via Robinsoe Crusoe Eiland, Paaseiland, Pitcairn Eilanden, en een handjevol Polynesische eilanden naar Nieuw-Zeeland. Dan varen we via de zuidkant van AustraliŽ en TasmaniŽ verder, de Indische Ocean oversteken naar Mauritius en Rťunion. We varen van Mozambique naar Zuid-Afrika, ronden Kaap de Goede Hoop en varen terug omhoog langs NamibiŽ. Dan varen we via St. Helena (waar Napoleon overleed), KaapverdiŽ, Tenerife, en Portugal terug naar het Noordelijk Halfrond waar we eindigen in Bremerhaven. Deze bijzondere route slaat dus het Panamakanaal en het Suezkanaal volledig over! We varen dit keer op de MS Astor, een kleiner schip dan de Columbus waar maximaal 578 passagiers mee kunnen, en de reis duurt weer 123 dagen. We hebben er erg veel zin in!Welke laatste 5 reizen zijn onlangs online gebracht:

2019 Kazachstan
2017 NamibiŽ, Zambia en Malawi
2018 Weekje Noord-Spanje
2018 Weekje Engeland
2017 Trans-Siberische Spoorlijn

... en welke reizen zitten nog in de pen:

2018 Zuid-Afrika en Zambia
2018 Wereldcruise


Onze afgelopen 5 reizen:

april 2019
We hebben een georganiseerde rondreis door Kazachstangemaakt! We hebben per busje, 4WD auto's, trein en binnenlandse vlucht het indrukwekkende landschap en de natuurgebieden van Kazachstan verkend, maar ook moderne miljoenensteden bezocht, van alles dus! We waren onder de indruk van de eindeloze steppes, de hoge besneeuwde bergpieken en de mooie groene valleien vol schapen, koeien, geiten, paarden en kamelen. We waren weliswaar iets minder onder de indruk van de Kazachse keuken (gekookt paardenvlees en schapenvlees gaat je na een tijdje tegenstaan), maar hebben al met al een hele mooie en volle reis gehad en een goede indruk van het immense land gekregen!

november 2018
We zijn naar Zuid-Afrika gegaan waar we de Drakensberg bergketen bezocht hebben met z'n tweetjes, en daarna naar Zambia gereden zijn om mee te doen aan een georganiseerde 4WD kampeertocht in Zambia in de twee nationale parken Liuwa Plains en Kafue. We hebben in Liuwa Plains de tweede grootste wildebeest-migratie gezien, honderden dieren tegelijk, en prachtige groepen kroonkraanvogels van bijna 200 vogels. In Kafue hebben we een hele mooie boottocht gemaakt op de rivier en genoten van het prachtige bos (we hebben iets minder genoten van de tsetsevliegen overal...).

juli 2018 :
We waren nog maar een weekje thuis van onze last-minute naar Spanje, of we zijn even naar Engelandgegaan om familie te bezoeken en onderweg nog wat dingetjes zelf te bezoeken. We hadden nog Engelse ponden over van de wereldcruise, dus we hoefde alleen maar een ferry te boeken, en we hebben een halve week bij familie doorgebracht en een halve week zelf rondgereden en een mengeling van oorlogsgedenktekens, natuur en geschiedenis zoals oude kastelen of een neolithische vuursteenmijn bezocht. Al met al erg leuk en gevariŽerd!

juni 2018 :
We hadden zin om nog even weg te gaan, maar de MongoliŽ rondreis die we (op aanvraag) geboekt hadden hebben we uiteindelijk moeten annuleren toen bleek dat we geen goede vlucht konden vinden om aan te sluiten bij de rest van de groep. En andere dingen waar we ons oog op lieten vallen waren allemaal te ver weg en we waren gek genoeg nog moe van de wereldcruise. Tot Hans het goede idee had om een weekje naar Noord Spanjete gaan! De huurauto en vlucht waren zo geboekt voor de week erop, en in een week tijd heb ik een route in elkaar gedraaid die grote steden en snelwegen vermeed en concentreerde op de mooiste natuurgebieden van het noorden van Spanje. Het is uiteindelijk een bijzonder mooi weekje geworden!

januari 2018
We hebben geprofiteerd van de zwakke pond en een 2-voor-1 aanbieding, en een wereldcruise geboekt bij een Engelse rederij... Het is pas een paar jaar geleden dat we met een vrachtschip rond de wereld geweest zijn, en toen dachten we dat dat onze eerste en enigste keer zou zijn, maar de route van dit cruiseschip trok ons heel erg, en we hadden het verlangen om weer op zee te zijn. We hebben wel expeditiecruises, riviercruises en een postbootcruise met de Hurtigruten in Noorwegen gedaan, maar nog nooit zo'n lange ťchte cruise gedaan, dus dit leek ons wel wat om te proberen! De route was ook voor ongeveer de helft van de reis in het Zuidelijk Halfrond (terwijl het vrachtschip nooit over de evenaar gekomen is), voer in tegengestelde richting tot het vrachtschip, en deed eilanden in de Stille Zuidzee aan, iets wat we al een tijdje over dubben om te bezoeken. Het was dus uiteindelijk een hele mooie reis in zijn eigen recht, en we snappen waarom cruisen zo populair is in de reiswereld. Het schip was erg comfortabel, het eten was fantastisch, en we hebben voor de volledige 4 maanden een upgrade naar een minisuite met balkon gehad, dus we hebben een heerlijke, gevarieerde en LUXE wereldcruise gehad!
... En wat is ons verdere wensenlijstje:

Tja, eigenlijk alles dus...! Maar hieronder vind je een kleine willekeurige greep uit de wensenlijst:

Harbin-festival in China
Antarctica (opnieuw, de zuidpoolcirkel en later in het seizoen)
Madagascar
Canada
Namib Woestijn
Noord Afrika (de slagvelden van de tweede wereldoorlog)
LibiŽ
Pakistan
British Columbia
Noord Soedan
Kenya/Tanzania
Kamchatka
Het hoge noorden van Canada
De Verenigde Staten
AustraliŽ (de Outback en the Northern Territory)
Centraal Afrika (Uganda, de gorilla's, de natuur)
De Witte Woestijn, Egypte
PatagoniŽ/ArgentiniŽ
Chili/Peru
Een uitgebreide Zijderoute, van Turkije tot China bijvoorbeeld
Overige ex-Sovjet landen
Koudste bewoond gebied ter wereld, Yakutia, in Rusland
Lena Rivier in Ruslandfree counters