4 oktober: 348km gereden; Nelspruit Johannesburg vliegveld

We hadden vandaag vanuit Nelspruit nog maar zon 400 km te rijden naar het vliegveld, en de hele dag om dat te doen aangezien we de auto pas om 6 uur 's-avonds in hoefde te leveren op het vliegveld zelf. We merken vandaag dat we echt alle tijd hebben, misschien zelfs wel te veel tijd, en we vragen het ons af of we het niet gewoon hadden kunnen rijden om vandaag in een keer te rijden zoals oorspronkelijk gepland... Maar ja, this is Africa dus er kan altijd van alles mis gaan, en op zich is het ook wel lekker dat we alle tijd hebben en ons niet zorgen hoeven te maken dat we het wel of niet zullen redden. Dus we zijn eerst even in het winkelcentrumpje vlak bij het hotel wat broodjes gaan halen als ontbijt, en Hans reed vandaag op zijn gemak zon 80 km/uur alle tijd van de wereld. De broodjes waren heerlijk maar meer knoflook dan iets anders, dus hopelijk hoeft er niemand naast ons te zitten in het vliegtuig!

Tegen de tijd dat we bij de buitenwijken van Johannesburg kwamen, en het vliegveld misschien nog maar zon 10 kilometer rijden was, was het nog geeneens 11 uur en dus nog veels te vroeg om al gelijk naar het vliegveld door te rijden. Maar gelukkig kwamen we opeens een groot winkelcentrum tegen in Benoni langs de snelweg, Lakeside Mall, dus daar zijn we ingegaan om nog zo veel mogelijk uren te slijten. We hebben heerlijk gegeten in een filiaal van de Ocean Basket in de Mall, lekker een groot plateau van friet, mosseltjes, calamaris, garnalen en vis en heel veel knoflook... En toen nog een paar uur rondlopen en winkeltjes kijken kleren en schoenen zijn hier zo veel goedkoper, ongelofelijk! We hebben uiteindelijk een paar schoenen voor Hans en een paar mooie pumps voor mij voor nauwelijks 20 euro gekocht, en helaas dat we niet zo heel veel cash overhadden en helaas dat de meeste winkels al dicht waren (het was zondagmiddag) want er waren hartstikke veel leuke en mooie pumps overal... Mjam!

Uiteindelijk zijn we de laatste paar kilometers gaan rijden en hebben op het vliegveld nog een tijd gewacht voordat de verhuurder van de auto kwam opdagen en we onze auto konden afleveren. Toen hebben we ons ingecheckt, nog een laatste verslagje voor het blog geschreven en verzonden, en zijn op ons gemak begonnen aan het proces van wachten en wachten en vliegen...


De vlucht naar Londen was rustig en saai. In Londen overstappen was een crime, want ondanks dat we anderhalf uur overstaptijd hadden hebben we moeten rennen om het vliegtuig naar Nederland te halen: we waren een paar minuten later dan gepland geland, we moesten wachten voordat we naar de gate mochten taxin, er was geen voertuig om ons naar de gate zelf te brengen en er waren wat probleempjes met het installeren van de slurf... Toen we eenmaal in de terminal stonden waren er overal ellenlange rijen vanwege al die ongelofelijke en irritante veiligheidseisen en ze lieten de transferpassagiers zoals wij ondanks ons protest nog uitgebreid wachten voordat we in de "fasttrack" door mochten lopen! GRRRRR. Maar we hebben het gehaald en konden uiteindelijk op Schiphol weer wachten op treinen vanwege wisselstoringen... Eindelijk, na ruim 3 uur treinen in plaats van amper 2, kwamen we op het station aan waar Hans zn moeder ons stond op te wachten. Lekker, naar huis en douchen en slapen in ons eigen bed!

free counters