Zaterdag 4 juni: vlucht – thuis

We kwamen vanochtend vroeg aan op het vliegveld van Zurich; zo rond 6 uur. De nacht was zwaar geweest want ik heb eigenlijk gewoon niet kunnen slapen, en Hans had gelukkig zijn slaappilletje dus heeft wel wat kunnen slapen maar is toch ook een paar keer wakker geworden. Onze theorie is dat de stoelen net iets te hoog waren voor ons om onze benen comfortabel kwijt te kunnen, en er was natuurlijk ook geen voetenbankje, waardoor we allebei zeurende benen kregen – piepkleine spierstuiptrekkingkjes maakte dat we af en toe wakker werden... Niet echt fijn, ik voelde me behoorlijk gaar, maar de vlucht was op zich verder prima.

En wat helemaal prima was, was de transfer; wat is Zurich een fantastische overstapplaats! Binnen een half uur waren we uit het vliegtuig, per treintje van E naar A terminal verplaatst (ze rijden elke 3 minuten), door de paspoortcontrole (alle hokjes waren bemand, niet zoals in Nederland) en door een uiterst efficiënte veiligheidscontrole. Die veiligheidscontrole was namelijk niet net zoals in Nederland of Engeland of Spanje één grote vergaarput waar iedereen maar dan ook iedereen doorheen moet, ongeacht waar ze vandaan komen of heen gaan, maar de Zwitsers hadden meerdere veiligheidscontroleplaatsen; dus alle mensen die net als wij bij de Gates A70-89 moesten zijn hadden een eigen veiligheidscontrole met zo’n 4 bemande scanners – mensen die naar B Gates moeten hebben dan weer een aparte locatie, enz. enz.... Super efficiënt en het maakte dat we ondanks onze overstaptijd van nauwelijks anderhalf uur nog zeker 20 minuten niets zaten te doen bij de gate voordat het instappen begon.

Helaas hadden we een foutje gemaakt; we hadden een koeltas gekocht en daar bij behorend 2 zakjes koelgel – en er totaal niet bij stilstaand dat dat ook als vloeistoffen gezien wordt hadden we die in de handbagage gedaan, zodat ze niet geplet zouden kunnen worden in de ruimbagage. Yep, foutje. Niemand zei er in Johannesburg wat van, maar nu waren we de pineut; ze moesten weg. Balen!

De vlucht naar Amsterdam was ook rustig (we waren ook moe en hebben een flink dutje gedaan), en we kwamen zelfs een kwartiertje eerder aan dan verwacht op Schiphol! Niet alleen dat, maar we hoefde gelukkig niet door de paspoortcontrole en onze bagage kwam ook binnen 3 minuten na het starten van de band uit de slurf. Dus we stonden al gauw buiten in de aankomsthal en onze lift moest nog aankomen. Maar hij was gelukkig al wel op het terrein van Schiphol dus met wat heen en weer bellen konden we elkaar snel vinden. Rond 11 uur ’s ochtends waren we thuis, en daar stond een prachtig boeket rode rozen voor mij klaar, want vandaag zijn Hans en ik 1 jaar getrouwd! En hij had dit stiekem terwijl we onderweg waren via sms’jes geregeld, ondertussen schijnheilig verrast doen toen ik in het vliegtuig zei dat we 1 jaar getrouwd waren!

Zaterdag 4 juni: vlucht – thuis

free counters