29 januari: Kaapstad, 0 km

Vandaag was een vrije dag en wij en Paul hebben s ochtends op ons gemak (het was vandaag op het heetst tegen de 34 graden) wat dingen uitgezocht voor de autos en alvast de autos een beetje verder ingericht. Hans en ik hebben ook een tijdje staan kijken naar de behoorlijk grote koikarpers in hun vijver... Wat een joekels! Ik kreeg natuurlijk weer een smsje van de autoverhuurder of ik al contact had gehad met de bank, dus ik ging er vanuit dat er echt een probleem moest zijn en ben toch maar VISA gaan bellen - het bleek inderdaad zo te zijn dat er de vorige dag tot een uur of half drie er een groot systeemprobleem was geweest, waardoor er een noodsysteem in werking was gezet die veel en veel strenger is. Waarschijnlijk was de betaling daardoor niet gelukt.

Volgens de klantenservice was het probleem inmiddels al lang opgelost, dus, omdat ik dacht dat de autoverhuurder het desondanks nog steeds niet was gelukt, sprak ik met VISA af dat ik nu de autoverhuurder zou bellen om de transactie nogmaals te proberen, en de klantenservice de boel vanuit hun kant in de gaten zou houden en de transactie door zouden duwen mocht ie weer blijven hangen... Toen ik de autoverhuurder belde bleek dat ze het helemaal niet meer geprobeerd hadden! Een beetje balen want als ze het wel hadden gedaan zoals ik met ze had afgesproken was er waarschijnlijk niets meer aan de hand geweest en had ik niet vanuit Zuid-Afrika op mijn mobiel naar Nederland hoeven bellen... een kwartier later kregen we in ieder geval een smsje van de autoverhuurder dat het gelukt was. Eindelijk, en gelukkig maar!

Lin was ondertussen boodschappen gaan doen want om n uur zouden 4 vrienden van hun komen lunchen, en hun dochter, schoonzoon en kleinzoon kwamen in de loop van de ochtend ook langs. Het was erg gezellig om iedereen te ontmoeten en we zaten lekker in de schaduw in de tuin onder een enorme pecannotenboom met een stam met zeker 2 meter omtrek... Het eten was weer gebraden koude steak met broodjes en salades (kant-en-klaar en erg lekker van de Pick&Pay supermarkt). En toe verse druifjes, die echt heel erg lekker waren. Er werd over van alles en nog wat gekletst maar natuurlijk ook over onze aankomende trip en onze huurauto - de mannen vroegen hoe duur de auto per dag was en merkte op dat het wel hele dure dagen waren om die auto hier zo 2 dagen in de tuin te laten staan.

In de loop van de middag werd iedereen een beetje duf van de zon, en begon er hier en daar al een beetje geknikkebold te worden... Dus gingen de vrienden op een gegeven moment weer terug naar huis, al bleven de dochter, schoonzoon en kleinzoon nog de rest van de middag rondhangen en in het zwembad spelen. s Avonds hebben we als avondeten nog wat broodjes met overgebleven vlees en groente en druiven genomen om de koelkast zo leeg mogelijk te maken. We hebben nadat iedereen naar huis was gegaan nog een tijdlang met zn viertjes in de tuin gezeten, totdat het donker werd en een beetje te fris. En toen binnen nog een tijdje koffie gedronken en gekletst totdat het tijd was om naar bed te gaan - morgen wilde we om 5 uur s ochtends vertrekken!

free counters