Januari 2012: Bergen en kloven in Zuid-Afrika

In januari 2012 zouden wij met vier Zuid-Afrikaanse vrienden 4 weken besteden aan een rondreis vanuit Kaapstad, via de Baviaanskloof, Karoo National Park en nog een aantal andere mooie stops, met als hoofddoel de Kalahari woestijn (de Kgalagadi National Park). Daarna zouden we met het ene stel (het andere stel woont in Johannesburg) via NamibiŽ weer terug naar beneden naar Kaapstad rijden.


Echter, toen wij nog maar amper op weg waren overleed Jooske's opa, en omdat we op dat moment op een punt in de reis waren dat we redelijk eenvoudig binnen twee dagen terug thuis konden komen, hebben we er voor gekozen om de reis af te breken.


Uiteindelijk is het dus een mooi weekje Zuid-Afrika geworden, met een uitgebreid bezoek aan onze vrienden in Kaapstad, een rit via binnendoorwegen in het "Garden Route" gebied, en een bezoek aan de Baviaanskloof en Karoo National Park, twee gebieden waar we al veel over gehoord hadden en nog nooit bezocht. Nou, het was dan wel kort maar toch een mooie reis: ik denk dat we wat betreft 4WD nog nooit op zķlke ruige wegen gereden hebben! Hans heeft echt zijn sporen verdiend en is geen groentje meer wat betreft off-road rijden...


Klik op de titels in het menutje hiernaast om onze geplande en gereden route te bekijken, foto's en dagboek dag voor dag, of terug te navigeren naar de rest van onze website.

free counters