We hebben een vrije dag vandaag, en hebben uitgeslapen tot 7 uur vanochtend. 7 uur is hier echt wel uitslapen, want er begint al vanaf half 5 van alles en nog wat te fluiten, zingen, knisperen en kruipen en dan komt de zon ook nog eens om zes uur op. Gelukkig hadden we daar vanwege de dichte begroeiing om ons heen niet zo’n last van, hoewel er tegen 7 uur al wel het topje van de tent in de zon lag. We hebben geen dikdiks gezien, wel wat nieuwsgierige eekhoorns die dichtbij kwamen waaronder een moeder met jong vlakbij ons, en een groepje Afrikaanse hoenders in de bosjes, zwart met witte stippen en niet de slimste vogels die er rondlopen (ze schieten weleens voor de auto, en dan snappen ze niet dat ze opzij moeten gaan en blijven ze tientallen meters voor de auto uit rennen…). En natuurlijk overal gekko’s en hagedissen!

We hebben lang over ontbijt gedaan en hebben na het ontbijt onze vuile was uitgespreid op de veldbedjes en langs de randen van de tent. Deze was namelijk in de achterbak nat geworden doordat het een beetje gelekt had met al die regen van een paar dagen geleden, en nu hadden we pas de kans om de boel een beetje te drogen te hangen. De geur was dan ook sterk, gelukkig dat de tentjes met de flappen open goed doorluchten! En als er een zonnetje op gaat schijnen is de vochtige vuile was waarschijnlijk tegen het einde van de dag helemaal droog en kan weer opgeborgen worden.

Toen we klaar waren zijn we rond een uur of 9 naar beneden door het duin naar het strand gewandeld. Om bij het strand te komen moesten we 138 traptreden naar beneden lopen door een “tunnel” in de bush. De zee was mooi helderblauw en de duinen waren begroeid tot aan het strand. We hebben een uurtje gewandeld en gezeten op het strand en, omdat het al weer aardig warm begon te worden zijn we om 10 uur terug naar boven gelopen. Pffff dat deed zeer, al die trappen weer op moeten! Jock had gezegd dat we misschien walvissen voor de kust zouden kunnen zien zwemmen, maar we hebben helaas niets gezien, hoewel het ene echtpaar later vertelde dat ze inderdaad door de verrekijker walvissen hadden gezien en zelfs hadden zien spuiten. Mooi zeg!

De rest van de ochtend hebben we gelezen en geluierd in de schaduw van het kamp, dat zo begroeid is dat de wandelpaden en kampeerplaatsen bijna overkapt zijn door de struiken en lage bomen. Heerlijk, we hadden de rust echt nodig! Ik heb eigenlijk alleen maar dutjes gedaan, met name ook omdat ik in de heerlijke situatie zat dat de laptop na het downloaden van foto’s helemaal leeg was, en ik mijn mobiel wilde sparen, en dus niets anders kon doen behalve lekker dutten in de warmte.

Met de lunch kregen we een gevuld omeletje en de middag was ook heerlijk rustig, met een warm zonnetje maar heerlijk briesje lekker in de schaduw zittend.

De meeste vuile was was inderdaad mooi droog tegen het einde van de middag, de rest hebben we dus nog wat herverdeeld en daarna rond 17 uur wat warmere kleren aangetrokken voor we bepakt met koplampjes, drinken en malarone richting het kampvuur gingen. De mannen waren al druk bezig met koken, en terwijl de rest van de groep een sundowner ging houden bij een meertje op een kwartier rijden van het kamp vandaan hebben wij ons lekker geďnstalleerd; we hadden geen enkele behoefte om ook maar een meter te rijden vandaag en meren zijn sowieso nooit zo heel spannend wat ons betreft. Het was een prima keuze, want de rest is met Jock wel twee uur weggeweest en wij hebben die tijd lekker bij het kampvuur gezeten en een beetje gehangen. Een heerlijke rustdag vandaag dus!

’s Avonds kregen we lekker roergebakken kipreepjes met rijst, en appelkruimel met custard van het kampvuur toe. Lekker! Na samen naar de wc te zijn gegaan met alle gekko’s om ons heen zijn we op tijd in bed gekropen na een lange dag nietsdoen. Maar we hadden het hard nodig gehad en dit was de perfecte plek ervoor!

free counters