AUGUSTUS 2017: NAMIBIň, ZAMBIA, MALAWI

We hebben al sinds we in 2008samen naar Zuidelijk Afrika gingen (en eigenlijk al daarvoor, toen Hans voor het eerst in 2003naar Zuidelijk Afrika ging) een zwak voor Afrika, en keren er regelmatig naar terug.


Zo bezochten we in 2009Mozambique, sloegen we 2010 over vanwege de World Cup voetbal in Zuid-Afrika, maar gingen we in 2011naar Zimbabwe en bezochten we in 2012Baviaanskloof en de Karoo in Zuid-Afrika. In 2013voeren we met een expeditie-schip van Zuid-Afrika naar Dakar, en toen vonden we het wel welletjes, we begonnen naar ons gevoel TE vaak naar Afrika te gaan en er was nog zo veel meer te zien in de wereld!


Dat hebben we volgehouden tot 2016, toen we zelfs TWEE keer naar Afrika geweeest zijn; de ene keer naar KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika en de Okavango Delta in Botswana, en de andere keer naar EthiopiŽom de Erta Ale Vulkaan en Dallol te bezoeken...


En nu in 2017 zijn we dus weer geweest, we hadden het Afrika-virus weer stevig te pakken en hebben pakweg 40 dagen in NamibiŽ en Zambia en Malawi doorgebracht, waar we het prachtige, ruige, onherbergzame Kunene-gebied in Noordwest NamibiŽ bezocht hebben tegen de Angolese grens aan (en zelfs even "illegaal" erover), en helemaal naar het Meer van Malawi gereden zijn, onderweg door de mooiste Nationale Parken van Zambia rijdend.


Het was een prachtige reis en we hebben genoten van wat we allemaal gezien hebben en de heerlijke vrijheid van het rondrijden door Afrika. Hans heeft na een paar weekjes NamibiŽ zijn strepen als ervaren 4WD-rijder meer dan verdiend, dankzij de beruchte en ongelofelijk Van Zyl's Pass, en we hebben EINDELIJK wilde honden (in het wild) gezien in Kafue National Park in Zambia!


Een heel geslaagd reisje dus, en via het menu links kun je onze route, dagverslagen, filmpjes en foto's van deze mooie, lange en diverse reis bekijken.

free counters