NOVEMBER 2018: ZUID-AFRIKA, ZAMBIA

We waren blij dat we allebei iets rustgevends ingenomen hadden want de enigszins verouderde stoelen waren niet heel comfortabel en we waren al niet helemaal in de juiste stemming om te gaan slapen. Maar dankzij het rustgevertje konden we redelijke stukken van de nacht slapen.


’s Ochtends sloegen we het ontbijt over, we hadden geen trek, en vlak voordat we zouden landen gaf de stewardess aan wie we gisteravond verteld hadden waarom we zo emotioneel waren ons een klein doosje, namens de hele bemanning; erin zaten papiertjes met woorden van troost, heel lief! Wij hadden ook een beetje de indruk dat de mensen rechts van ons wat rustiger waren sinds we met de stewardess gesproken hadden over waarom we zo emotioneel waren, alsof ze ze misschien gevraagd had om ons te ontzien.


Eigenlijk geheel tegen onze gewoonte bleven we nog even een paar minuten zitten toen men na de landing kon gaan lopen, en zijn we zelf pas opgestaan toen het vliegtuig al redelijk leeg was. Gelijk buiten het vliegtuig was een paspoortcontrole. We liepen op Schiphol met onderweg een toilet-stop naar de bagageband, waar zo’n beetje precies op dat moment allebei onze tassen tegelijk aankwamen, geweldig. Ik was onze taxichauffeur aan het bellen dat we eraan kwamen toen we door de douane eruit gelicht werden, en Hans emotioneel reageerde op iets wat de douanebeambte zei. Hans excuseerde zich gelijk en legde uit waarom hij emotioneel was, maar we moesten toch met al onze bagage door de scanner. Hoewel we merkte dat het meer voor de vorm was, waarschijnlijk omdat de nog wat jonge douanebeambte anders dacht dat hij gezichtsverlies zou lijden. Hij had namelijk wel zijn collega’s geοnformeerd want de vrouw die onze bagage scande condoleerde ons nog en keek amper naar onze bagage, dus we konden gauw weer door.


De rit naar huis was heel vlot, en al met al was alles zo ongekend vlot gegaan – een ongelofelijk korte 2 uur nadat we geland waren stonden we al bij Hans zijn dochter en schoonzoon thuis om hen in onze armen te nemen.

free counters