8 december: Ushuaia, Buenos Aires

We zitten nu op het vliegveld in Buenos Aires, het is 23:30 uur 's nachts, ons vliegtuig naar Madrid vertrekt pas om 03:30 morgenochtend en ik ben dus maar uit ellende gaan typen omdat ik niet zo goed meer weet wat ik nog kan doen om de tijd te doden…

Deze dag is nog laaaaaang niet voorbij maar begon al vanochtend om 06:30 toen we opstonden om aan te kleden en klaar te maken voor vertrek. We waren in de nacht aangekomen in de haven, 7 uur was ontbijt en daarna afscheid van de crew en ontvangst op de kade door de vertegenwoordiger van Kras. Onze vluchtdetails waren eigenlijk onbekend vanwege verwarring met de data, dus iedereen was wel benieuwd wat er gepland stond.

Om te beginnen wisten we alleen nog maar dat we om 10:30 ‘s ochtends vanuit Ushuaia vlogen, maar een beetje rekenwerk leverde al op dat we dan, 3,5 uur later, te laat zouden zijn voor een eventuele aansluiting naar Madrid om 14:15… en voor zover we wisten was de volgende vlucht pas om 22:30 ‘s avonds! Pfffff…het zou toch niet?

Wel dus. De vlucht naar Buenos Aires was prima, 3 uur met de wind in de rug, en los van een uur wachten op onze koffers gingen tot nu toe alles voorspoedig. Echter, toen we om 14:00 uur ‘s middags buiten de nationale luchthaven stonden, kregen we te horen dat onze volgende vlucht inderdaad om 22:30 ‘s avonds was. Slik. En verder niets geregeld, maar de vertegenwoordigster wilde eventueel nog wel gaan kijken of ze voor ons een busje naar de stad kon regelen om ons een beetje bezig te houden – tegen eigen kosten natuurlijk, niet inbegrepen in de prijs van de reis. Goed, je kon om 19:00 uur ‘s avonds inchecken, die uren kom je nog wel door als het moet…Maar nadat de vertegenwoordigster naar de balie was gegaan om wat meer informatie over de vlucht in te winnen kwam ze terug met slecht nieuws; de vlucht was vertraagd…tot 03:00 uur ‘s ochtends!!!

Godverdegodver…

Na heel wat heen en weer bleek dat het jammer maar helaas was, er bleek niets anders aan te doen behalve wachten. Slecht van Kras dat die aansluiting zo slecht was dat we tussen 15:00 uur en 22:30 uur op het vliegveld moesten slijten, en domme pech dat je in het geval van zo’n vertraging tussen het wal en het schip valt wat betreft rechten…ach, maar we kregen wel een maaltijdbon als compensatie voor de extra wachttijd. Dus we zitten nu in de lounge, nadat we uit het restaurant geveegd werden waar we de meeste tijd tot nu toe hadden doorgebracht, en je wordt er wel een beetje melig van maar over het algemeen vervelen we ons dood en vallen we om van de slaap…en het ergste is nog wel dat het grootste deel van de reis nog moet gebeuren! Met wat geluk en zonder verdere vertragingen kunnen we morgen tegen 22:00 uur ‘s avonds aankomen. Pfffff…ik hoor net dat de vertraagde vertrektijd inmiddels 03:30 is, waardoor de overstap in Madrid minder dan een uur is en onze transit dus (net als de heenweg) ernstig in gevaar komt…nou ja we merken het wel, het is gewoon vervelend dat we zo vreselijk veel moeten wachten, maar onze reis was fabelachtig mooi en absoluut de moeite waard!

free counters