9 december: Vliegreis, weer thuis

Uiteindelijk vertrokken we uit Buenos Aires om 4 uur ‘s ochtends, wat een flinke domper op de vlucht zette omdat onze vlucht vanuit Madrid de laatste van de dag zou zijn en het missen van die vlucht een overnachting zou betekenen...maar ja, wat kan je doen? Het vliegtuig gaat echt niet harder vliegen, dus je kan alleen maar zitten en slapen en hopen dat je het toch nog ergens gaat redden.

Tegen de tijd dat we landden, om 7 uur, was de moed in onze schoenen gezakt – half 8 vertrok onze vlucht en we moesten nog dat hele vliegveld doorrennen en door de douane en door de veiligheidscontrole...zucht, onmogelijk. Maar toen we uit de slurf stapte stond er allerlei grondpersoneel met radio’s klaar die de bestemmingen omriepen van de transfervluchten! Amsterdam? Jaaaaaa wij moeten naar Amsterdam!!! RENNEN! Was de boodschap dus Hans en ik hebben ons suf gerend, het hele vliegveld door (ik wil nooit meer via Madrid vliegen, echt een nachtmerrie dat vliegveld) en ja het vliegtuig was er nog en we konden nog instappen....oeffffff wat een opluchting om door die slurf te lopen en te weten dat je in ieder geval vandaag nog thuis zult zijn!

Wij waren alleen in shock toen we het vliegtuig instapte en – in plaats van het volle vliegtuig dat ik in ieder geval verwacht had – 3 man zag zitten...er waren uiteindelijk maar 23 passagiers voor de vlucht naar Amsterdam (het vliegtuig kan 200 vervoeren), en ze kwamen allemaal uit het vliegtuig van Buenos Aires, dus dat vliegtuig had sowieso wel gewacht op ons!!! Maar goed, we konden dus wel kiezen waar we wilden zitten!

Uiteindelijk kwamen we kwart over 10 aan op Schiphol en daar stonden onze vrienden ons op te wachten...(Hans had hem uitgebreid gesmst of hij ons toch maar aub wilde ophalen. Het antwoord van onze vriend: "oké") en om 12 uur waren we thuis, waar we nog tot half 2 Hans zijn dochter met foto’s en verhalen hebben overdonderd – zijn zoon kwam ons even dagzeggen en verdween toen meteen de stad in, en denkt daardoor het kijken van duizenden foto’s te zijn ontsnapt...we zijn weer lekker thuis en het is nu zaak de mooiste foto’s uit te zoeken, na te genieten over onze foto’s en ervaringen en na te denken over de volgende locatie!

free counters