Ons schip de MS Ushuaia

Het schip de Ushuaia

De Ushuaia is oorspronkelijk gebouwd voor het Amerikaanse instituut de NOAA (National Oceanographic & Atmospheric Administration), maar is later verbouwd om maximaal 84 passagiers in 41 hutten en suites te kunnen huizen. Ondanks de verbouwing tot passagiersschip behoudt de Ushuaia nog veel van zijn oorspronkelijke onderzoeks- en expeditiesfeer, wat ook bijdraagt aan de algemene sfeer aan boord. Het schip is geen ijsbreker maar een ijsverstevigd schip waardoor zelfs grote brokken ijs weinig schade kunnen doen mits ze met zorg behandeld worden.

Het is een comfortabel, degelijk schip met veel ruimte aan dek en een open brug beleid. Dat betekent dat de brug en kaartenkamer 24 uur per dag toegankelijk zijn voor passagiers en de kapitein en bemanning zijn ten alle tijden bereid om vragen te beantwoorden of uitleg te geven. De brug is alleen gesloten als er bijzondere manoevres zijn zoals aanleggen. Het schip draagt een vloot rubberboten mee; de enige mogelijkheid om aan land te gaan in Antarctica, aangezien er daar geen havens zijn.

Iedere hut is netjes ingericht en zelfs de kleinste hutten onderin het schip bieden voldoende comfort. Aan boord kunnen de passagiers gebruik maken van een ruime lounge, eetzaal, bar/bibliotheek, videoruimte, een vergaderruimte, een omkleedkamer en een verpleegkamer. Het is mogelijk om door middel van satelliet e-mails te verzenden en te ontvangen vanuit het schip, tevens kan er gebeld worden. De leden van het expeditieteam hebben ieder hun eigen expertise, hebben duidelijk plezier in de expedities en zoeken de mooiste dingen op om aan de passagiers te tonen.

De verzorging aan boord is uitstekend – het “hotelpersoneel” (serveersters, kamermeisjes, koks, barman, manager) staat altijd klaar om te helpen en is altijd vriendelijk en vrolijk. De sfeer is informeel en het personeel vormt, evenals de bemanning en de expeditieleden, één team. Wat eten betreft is de verzorging misschien zelfs te goed, met 3 prima maaltijden per dag en koekjes en cake of hartige snacks overdag! We zijn een paar kilo aangekomen want de koude buitenlucht maakt ook hongerig...MS Ushuaia Gegevens

Lengte:

84,73 m

Breedte:

15,54 m

Diepgang:

5,48 m

Bruto tonnage:

2.963 ton

Maximale snelheid:

15 knopen (15 zeemijl per uur, ongeveer 28 km per uur)

Kruissnelheid:

13 knopen (13 zeemijl per uur, ongeveer 24 km per uur)

Passagiers:

84 man

Bemanning en huishoudelijk personeel:

38 man

Zodiacs:

7 stuks

Scheepswerf:

American Shipbuilding, Toledo, Ohio

Bouwdatum:

1970

Classificatie:

IRS Ice class 4

Vlag:

Panama (inmiddels Comoros)

Motor:

2 ALCO, ieder 1600 HP

Waterverplaatsing:

1x 500 Kw

Onze hut nummer 517:

De rode stip op het onderste dek...

free counters