05/2: Coral Bay, op en neer naar Exmouth, 309km

Goedemorgen allemaal, ik heb inmiddels gewast en geplast. ;-) En voor vanochtend staat er brood op het menu ipv een of ander bouwvakkersmateriaal. Maar ik zal nog even een stukje over gisteren vertellen. De autorit ging prima. Maar nog even wat het ‘mogen’ autorijden van Jooske betreft. Als je in Nederland je rijbewijs haalt wil dat nog niet zeggen dat je kunt autorijden. Dat leer je daarna door het te doen. Dus om nu maar hier gelijk met zo’n grote camper te rijden op wegen waar roadtrains je toch met zo’n dik 120 tegemoet komen denderen en die dan ook nog 36,5 meter lang zijn . JA je leest het goed zesendertigeneenhalve meter. En waar het naast de weg bezaait ligt met aangereden dieren EN wij met onze ‘tussen de 90 en 110 km/u’ tot de categorie langzaam verkeer behoren. Dan is Jooske, als ze eerlijk is, doodsblij dat ze alleen op de mainroads mag rijden. (Jooske: ik zeg niets maar hij heeft wel gelijk).


Wat we nog niet verteld hebben, gisteren hebben we onze eerste echte fietser gezien. En dan bedoelen we dus iemand die hier de eindeloze wegen bepakt en bezakt afrijdt van de een naar de andere ‘meerdere honderden kilometers’ verderop gelegen plaats rijdt. Het merendeel van zijn bagage bestond uit water. En toen we een paar kilometer verderop een roadtrain zijn kant op zagen denderen steeg mijn bewondering nog meer. Momenteel rijdt een Nederlandse oud-wereldkampioene wielrennen ook hier op de fiets door Australië. Nou Tineke petje af hoor.


Wat het gesteente bij de blowholes betreft, het is exact het gesteente zoals ik en mijn kinderen dat van Kardimilia kennen alleen dan in het bruin/rood. En over een veel groter oppervlak.


De regenboogvissen waar Jooske het overheeft heb ik ook nog nooit gezien en je zou ze ook kunnen omschrijven als papagaai vissen werkelijk dezelfde felle bontekleuren mengeling prachtig. Mensen die ooit in de tropen gedoken hebben kennen ze vast wel. Wat die Sint Jacobsschelpen betreft het zijn van die schelpen die in de tekenfilms openstaan met zo’n parel erin en dan snel dichtklappen als de boef de parel wilt stelen. Met van die golfjes aan de randen. Kijk Jooske nu weet iedereen waar je het over hebt. Het leuke van de vissen hier bekijken was dat ik op gelijke hoogte van de vissen zat en meestal kijk je er met snorkelen van bovenop.


Nog een ding, je wordt hier redelijk vervelend van de vliegen die rond je hoofd zwermen. Veel mensen lopen met een petje op waaraan een gaasje rondom naar beneden hangt. We hebben zelfs al mensen gezien die naast de camper een soort van tentje van dat spul hebben en daarin zitten eten en lezen om niet te worden lastig gevallen door die krengen. Ik herinner me nog goed hoe Jooske me uitlachte toen ik thuis nog snel een oude vliegenmepper in de koffer stopte. Who’s laughing now, Jooske?!?.


Ik type nog even door want Jooske is de camper aan het klaarmaken voor vertrek en als het nu lijkt alsof ik nog hard aan het typen ben kan ik direct zo achter het stuur zonder nog zware taken te moeten vervullen zoals het dichtdraaien van de gaskraan en het oprollen van de elektriciteitssnoer. I’m bad hehehehehe.

Doei we gaan rijden.

Liefs Hans.


Hans is nu aan het douchen, het is avond en we hebben net gegeten (heeeeeerlijk gegeten overigens, Hans wist verrukkelijke gehaktballen te maken met weinig middelen) dus ik kan even typen. Het is buiten over de 30 graden en ik ben verkouden… ja vanwege de airco dus die is nu mooi UIT terwijl Hans weg is! Hans houdt niet van die hitte dus onze volgende vakantie wordt echt wel Antarctica hoor – kan hij mopperen over hoe koud het daar is!


Vandaag hebben we ruim 300 km gereden, eigenlijk voor niets. Al de hele vakantie verheugen we ons op het beloofde snorkelparadijs in Exmouth… DAT zou de plek worden waar we een paar dagen zouden doorbrengen. Coral Bay was mooi, een afsteggertje naar ons gevoel want volgens de boekjes en verslagen is Exmouth DE plek om Ningaloo Reef Marine Park te zien. Nou niet dus. Al was tijdens de afwas met het echtpaar van de afwasborstel pratend voor het eerst dat we van Coral Bay hoorden, dit blijkt toch echt de beste plek om bij het rif te kunnen komen. Op een satellietfoto van de landtong is er zelfs helemaal geen rif ter plekke van Exmouth te zien! Waar komen dan toch die verhalen vandaan!?! Als de dame bij de VVV in Exmouth je aanraadt om naar Coral Bay te gaan voor snorkelen, manta roggen bekijken en zeiltochten langs het rif dan klopt er toch iets niet. Jammer alleen dat we daarvoor een retourtje Exmouth moesten maken om daar achter te komen!!! 309 km en bijna een volle tank… Nou ja, goed, we hebben weer wat van het land gezien moet je maar denken.


En we hebben bij de ingang van Exmouth een waarschuwingsbord voor emoes gezien en dit was het eerste bord tot nu toe dat meteen leverde wat het beloofde, want wat liep er rond in Exmouth? Emoes! Een hele familie, drie grote en twee kleintjes… Echt een heel erg leuk gezicht, en ze zijn niet echt schuw en wandelen op hun dooie akkertje over de weg en in de berm, dus genoeg gelegenheid om ze te fotograferen. Die komen uit de bush op zoek naar eten en drinken, en je moet ze blijkbaar vooral niet aanmoedigen of boosmaken, want dat doet pijn… Emoes kunnen keihard schoppen en zijn geen kleine jongens!


In ieder geval, tegen twee uur smiddags stonden we in de ‘shopping arcade’ van Coral Bay een catamaran/snorkeltochtje voor morgenochtend te boeken… Dat leek ons wel wat, 4 uurtjes snorkelen en zeilen, je krijgt het rif goed te zien en het is all-inclusief dus je hoeft alleen maar je zwempak aan te trekken en ernaar toe te lopen! Enig nadeel – dat we pas NA het betalen te horen kregen – er moeten minimaal 4 mensen mee. En wij waren de eerste. Dus of we morgenochtend om 9:15 nog even langs wilde komen om te controleren dat het doorging. Grrrrrrrr.


Verder heb ik vanmiddag gebeld om achter de wegencondities te komen in het noorden – want als de wegen in de kimberly’s ondergelopen zijn (en het is tenslotte het regenseizoen) moeten we op z’n laatst bij Port Hedland de alternatieve route naar het noorden nemen. Via het zuiden!!! Ja er gaan twee routes naar Darwin en Kakadu National Park – via het noordwesten en via het zuiden. Mbt Western Australia (waar we nu dus zitten) zijn de condities ok, wel veel water maar de wegen zijn open. Mbt de Northern Territory moet ik morgen weer bellen, die zijn gesloten op zondag… Maar in ieder geval zijn de berichten wel redelijk gunstig dus. Hans is er weer dus de airco is weer aan en ik ga douchen…

Liefs,

Jooske


@#$^$%^&**&%$$ GEEN AIRCO be gone you woman!!!


Ik heb het helemaal niet warm maar weet je wat we extra hebben moeten betalen om naast de airco voorin ook een airco in het woongedeelte te hebben. Draaien zal dat ding al hangen de ijspegels aan ons neus. Maar ik heb niet zoveel toe te voegen aan Jooske’s verhaal hoor. We hebben inderdaad 309 voor de flauwekul gereden. En weer iets van het landschap gezien? Nou ja hetzelfde als de 309 kilometer daarvoor dus!!!!. Mopperdemopper de zeur zeur……..


O nee wacht, we hebben iets spectaculairs meegemaakt, althans voor deze gebieden. We hebben in de file gestaan. Ja heus een file. Je weet wel net zo een als op die reclame van (ik geloof) het Zwitser leven gevoel. Een file van 2 auto’s waarvan wij de tweede waren en toen de file bijna was opgelost kwamen er zelfs en derde en vierde auto bij. Maar ja wat wil je; wegwerkzaamheden!


Ria, we hebben je smsje ontvangen hoor. Laat maar komen wij smullen ervan en het kost jou niets op die manier. We stonden vanmiddag net op de camping toen er een personenauto vlakbij ons kwam staan met twee stickers met STUDIO BRUSSEL er op. Tja die belgen kom je ook overal tegen he.


Ik weet niet of Jooske het al verteld heeft maar het water om te douchen e.d. is hier behoorlijk zout. Er zijn speciale kraantjes met echt drinkwater maar ook dat halt maar net de limiet hoor. Enfin we poetsen dus onze tanden met dat zoute water en ik kan je verzekeren dat dat SMERIG is.

Nou Jooske is terug en we gaan de post verzenden en gemberkoekjes eten hmmmmmm.

Liefs Hans.

free counters