17/2: Nundroo - Ceduna, 169km

Vanochtend waren we een beetje lui en zijn laat opgestaan (wel half negen), maar misschien kwam dat ook omdat we slecht geslapen hadden en omdat we wisten dat we vandaag waarschijnlijk maar een kort stukje zouden rijden. Bij het ontbijt kwam Hans tot de ontdekking dat bij gebrek aan suiker, frambozenjam ook prima werkt om van de dakvezelplaten enigszins eetbare brinta te maken :) en na het plakken van de deur en weer eens voltanken zijn wij op pad gegaan om de ongeveer 150 km naar Ceduna en de fruitvliegen checkpoint te rijden. De pistachenootjes veilig onder de matras verstopt… De checkpoint stelde weinig voor, als we niet zelf de appels hadden afgeleverd en de uien gewoon op de bank hadden laten liggen zoals ze normaal liggen had ie ze waarschijnlijk niet eens in beslag genomen. De man keek alleen even gauw in de ijskast en dat was het… nou ja, weten we dat ook voor de volgende keer ;) !


In Ceduna werd er al meteen geadverteerd met bordjes voor campings, en een daarvan hebben wij gevolgd – we werden de stad weer uitgeleid, wel 3 km langs de kust, om bij een piepklein campingkje aan het strand terecht te komen die qua prijs nog wel meeviel; 21 dollar. Maar goed, we moesten ook nog inkopen doen, dus de mevrouw bij de balie legde even uit waar ik die allemaal kon vinden hier en ook waar de andere campings waren in de stad. Maar ze smeekte ons wel om in ieder geval even rond te kijken voordat we weer verdwenen… Ongelofelijk hulpvaardig en aardig, en wij hadden zoiets van, deze is prima. Maar ja, we moesten eerst boodschappen doen dus dat maar eens eerst. Nou het leek een buurtsupermarkt maar er was meer aanbod dan in een gewone supermarkt in Nederland, en nadat we afgerekend hadden gingen we weer terug naar de camping om een nachtje te boeken.


Toen we naar de wc gingen (we stonden allebei een beetje op springen inmiddels) waren we verkocht; dit is de allerbeste camping tot nu toe! De voorzieningen zijn schoner en mooier dan thuis (au, ok sorry Hans, BIJNA even mooi en schoon als thuis!) en het is gewoon super. De eerste camping waarvan we echt zeggen dat we hem kunnen aanraden, en niet alleen vanwege de locatie of omdat het de enige is! Dus bij deze, Shelly Beach Caravan Park voor al diegene die in Ceduna moeten zijn ;) Er is een groot strand met oesters over het duin heen lopen en ook wel fijn weer, er is BEREIK!!! YES! Mailtjes binnenhalen :)


En een verrassend extraatje was dat er een wijngaard was met vette blauwe druiven die heerlijk rijp zijn en kleine rozijnen (?) die superzoet zijn en net jam zo lekker. En je mag er zoveel van eten als je opkan GRATIS :) Ik mocht als eerste typen omdat Hans dan de kleintjes kan opvreten…En mijn beleefd bedoelde opmerking van ‘nee hoor, ik haal wel meer’ wordt gretig met een nieuwe graai in de druivenschaal ontvangen. Het sap loopt van zijn kin af want hij heeft ontdekt dat de lekkerste manier is om gewoon zo’n heel trosje in je mond te nemen en dan te kauwen en het sap eruit zuigen…hmmmmmmmmmm errrrug lekker de lieverd spaart het laatste trosje uit zijn mond (heeft al een kilo op) zodat ik ook nog wat krijg :) En het allermooiste is, als we straks kotsmisselijk van die druiven naar de wc hollen, is het nog een heerlijke schone en keurige wc! :) dus ik ga nu maar weer even wat meer halen, dan kan Hans nog wat typen.

Liefs,

Jooske


Ja hoor het sap loopt van mijn af. Zo erg was het nou ook weer niet. Maar ze zijn wel echt ongelofelijk lekker. Je moet je voorstellen zo’n trosje rode besjes maar dan voller en de druifjes iets kleiner. Dan steek je zo’n heel trosje in je mond en kauwt erop. Hmmmm, als of er een engeltje op je tong…….. Echt lekker.


Goed Jooske heeft eigenlijk verder alles al verteld over vandaag. (tot nu toe dan 14.07 uur) en ik wil graag mijn email gaan verzenden en kijken of er bericht is van de kids. Als rechtgeaard huisman moet ik natuurlijk ook nog even vermelden dat de was inmiddels lekker staat te draaien en we dus vanavond lekker in schone lakens gaan slapen. Zonder huidschilfers, strandzand en ander gespuis dat inmiddels de weg naar ons bed heeft gevonden. O ja, toen we hier Ceduna binnen reden kregen we een smsje van mijn dochter waarin ze vertelde dat mijn zoon haar saus bij de kip Tandoori lekkerder vond. Wacht maar tot ik thuis ben ventje. Ik weet precies wat ik je voor moet zetten wat je NIET lust grrrrrrrr.

Liefs Hans.


17 februari, na 14.07

Hans is aan het douchen dus die blijft wel even weg, de douches zijn hier waarschijnlijk net zo heerlijk als de wc :) wij hebben een heerlijk rustig middagje gehad en hebben er maar meteen een nachtje bijgeboekt, want dit is toch wel de eerste plek in lange tijd (en waarschijnlijk voorlopig weer de laatste) waar we onszelf wel meer dan een nachtje zien rondhangen. En na tweeëneenhalve week half Australië doorcrossen kan het waarschijnlijk geen kwaad om even rust te houden. De middag vloog eigenlijk voorbij met weinig doen, heerlijk! Na het verzenden heeft Hans nog even wat emails beantwoord en aangezien we tegen die tijd even geen druif meer konden zien zijn we op ons gemak de was gaan doen. En ondertussen lekker lezen en pistachenootjes eten. Alleen de droger deed het niet geweldig, die droogde maar zo’n half uur en dan was alles nog behoorlijk vochtig – dus die hebben we twee keer laten draaien en daarna alles maar meegenomen om bij de camper te laten drogen wat nog niet droog was. Ik heb geworsteld met het bed opmaken (je kan er moeilijk bij dus wordt het een hele klus om de lakens goed in te stoppen) en Hans heeft de was gesorteerd en gevouwen, lekker huiselijk :)


Hans kwam terug nadat ik dit geschreven had, waarop ik kon gaan douchen, en dat was heerlijk genieten! Echt lekker om zo’n mooie schone douche en wc te hebben :) ja we zijn niet zo veel meer gewend na al die roadhouses waarschijnlijk…Alleen Hans wist zijn douche onder water te zetten, het putje liep niet zo goed af. Maar het is hier zo keurig dat hij zich toch wel een beetje schuldig voelde en even de mop heeft gebruikt om een en ander op te moppen!!


Naarmate de dag vorderde kwamen er steeds meer mensen bij op de camping, en tegen etenstijd leek de camping zo goed als vol! Nu is het niet zo’n grote camping, maar toch. Maar ondanks dat het hartstikke vol was, was de camping even rustig alsof hij leeg was. En donker nadat de zon onder was. Het is hier zo vreselijk donker, zelfs vlak nadat de zon weg is, je ziet echt geen hand voor ogen! We hebben savonds lekker rondgehangen, weinig gedaan tot het bedtijd was en toen zijn we naar bed gegaan met het heerlijke vooruitzicht dat we konden uitslapen.

free counters