18/2: Ceduna, 0km

Vanochtend hebben we uitgeslapen Ė tot wel negen uur! Sochtends met brood ontbeten (eindelijk gesneden witbrood gevonden wat een beetje naar brood smaakt en niet al voorgekauwd lijkt als je het eet...) Onze ochtend bestond grotendeels uit een boekje lezen in de schaduw tot het te kil werd waarna je naar de zon verhuisde tot het te warm werd, waardoor de ochtend heel langzaam en prettig voorbij gleed... Sochtends hadden we nog weinig last van de vliegen maar tegen de middag werden ze vervelend genoeg om naar binnen te gaan, ondanks dat het hier heel erg goed te doen is wat temperatuur betreft, zeker met een beetje bewolking en een stevig zeewindje (een verademing na twee weken blauwe hemel, felle zon en plakkerige hitte).


Ze maken zich zo druk over fruitvliegen hier, maar waar ze zich druk om zouden moeten maken zijn al die vliegen, en het is ons idee dat dat komt door al dat dood vlees langs de weg. Wat wil je nog meer als vlieg dan tonnen rottend vlees en hitte? Bah. Wat dat betreft is AustraliŽ erger dan een derdewereld land hoor, want in welk land liggen de dode koeien die als roadkill geŽindigd zijn als uitgedroogd gemummificeerd karkas langs de weg, vlak buiten de stad? Of zie je op nog geen twee kilometer buiten een dorp een enorme roofvogel pikken aan een karkas... En het is ook geen wonder dat Hans zulke infecties gekregen heeft van het openhalen van zijn handen aan het asfalt, die weg is door al dat dood vlees afschuwelijk vies natuurlijk. Ik weet zeker dat het daaraan lag Ė gelukkig doen de antibiotica hun werk en zijn de wondjes nu schoon aan het helen, zoals zou moeten. Maar de bacteriŽn zaten in zijn lichaam want zelfs een pukkeltje op zijn rug begon te infecteren. Ja sorry ik word er gewoon een beetje misselijk van, ik snap ook niet zo goed wat dit voor een land is dat ze zelfs hun aangereden vee zomaar laten liggen creperen Ė een kangaroe is tot daar aan toe, dat heeft hier duidelijk dezelfde status als een rat bij ons, maar vee is geld waard.


Goed, excuses voor het somberen :) we gaan weer vrolijk verder. Vandaag was een heerlijke rustige luie dag. Na de lunch en een middagdutje besloten we om op het strand een wandelingetje te maken, en daarna even langs de wijngaard voor een gezond en vooral zoet tussendoortje ;) Op het strand zagen we veel witte schelpjes (goh, zou die naam ĎShelly Beachí dan toch een reden hebben?) maar ook grote krabbenpoten, kapotte stukken pecten-schelpen (schelpen in de vorm van het Shell logo ;) ) veel vreemd zeewier en grote oesterschelpen, en de resten van een stekelig iets dat erg sterk leek op zoín pufferfish, de vis waar ze ons voor waarschuwde bij Monkey Mia en die door Japanners als een levensgevaarlijke delicatesse wordt gegeten... We hebben er voorzichtig een foto van gemaakt maar er was weinig meer van over.


En na de wandeling even langs de wijngarde om druiven te plukken natuurlijk. Met onze handen helemaal vol van de heerlijke mierzoete kleine druifjes zijn we terug naar de camper gelopen, we hebben ze even gewassen bij het kraantje en toen begon het vreetfestijn :) die druiven zijn echt verrukkelijk! Superzoet, en nu weten we meteen zeker dat het druivensap dat Hans had gekocht hier ongezoet is (die is ook mierzoet namelijk) want de smaak is precies hetzelfde. Hmmmmmm lekker... Vanavond hebben we allebei weer heerlijk gedoucht (je kan je niet voorstellen hoe erg je een lekkere schone fijne douche apprecieert na anderhalve week roadhouse ;) ) en Hans had een toetje gemaakt... Hij had gisteren bij het boodschappen doen een pakje jelly gekocht, citroensmaak, en daar vandaag wat van gemaakt. Hmmmm, het smaakte naar weinig, was vooral knalgeel, maar het blubberde en drilde zo lekker! Nu is het weer tijd voor thee en koekjes om een vermoeiende dag nietsdoen af te sluiten, en morgen wordt het weer on the road :)

Liefs,

Jooske

free counters