19/2: Ceduna - Port Augusta, 500km

Vanochtend zaten we om negen uur al weer volgetankt en gepakt op weg naar Port Augusta, een rit van zo’n 465 km en prima te doen in een dag. Voor vertrek wel even weer alles waar water in kan gevuld, want de watertank en een aantal jerrycans waren weer ver leeg – toegegeven wij zijn eens niet zo superzuinig geweest de laatste dagen omdat we wisten dat we op de camping in Ceduna bleven…Maar we hebben weer genoeg water (en sap voor Hans ;) ) om nog een tijdje op te kunnen teren – 50 liter in de watertank en nog eens ongeveer 33 liter aan jerrycans en flessen. (En nog eens zo’n 8 liter sappen) Klinkt als heel veel maar daar doen we meestal toch maar een paar dagen mee, als we ervan drinken, koken en afwassen. Als we nou eens even lang met 50 liter benzine zouden kunnen doen als we met water doen… zucht.


Al hadden we bij de afslag naar de kustweg (zo’n 300 km langer) spontaan zoiets van, laten we deze nemen, da’s vast leuker rijden, dat viel een beetje tegen. We zagen weinig van de kust en zijn dus bij Streaky Bay maar afgeslagen weer richting de oorspronkelijk geplande route – want als je niets ziet van de kust hebben die 300 km extra ook geen meerwaarde – een ommetje dat ons uiteindelijk weinig extra kilometers kostte. Vandaag stak er opeens een tot nu toe nog niet gezien dier de weg over – een konijntje! Goh die hebben ze hier ook… En voor grote delen van de rit hebben we lekker met de cassettespeler keihard aan gereden, onder andere muziek van John Denver… Nou ik ken de liedjes nog niet helemaal uit mijn hoofd zoals Hans maar dat duurt vast niet lang meer! ;) En ja ik vind het best mooie muziek!


Onderweg kwamen we in een dorpje waar er groot geadverteerd werd voor een souvenirwinkel die edelstenen en prulletjes verkocht, en ook eten. Omdat we al een tijdje honger hadden (het was tegen een uur) en de laatste roadhouse waar we getankt hadden niets lekkers had, besloten we even te kijken – voor souvenirs en eten :) Vaak kan je bij roadhouses heerlijk zelfgemaakte cake kopen, maar deze had weinig te bieden. Dus dan maar bij de souvenirwinkel kijken – en ze hadden leuke spulletjes en hartige pasteitjes (dat wordt hier nogal veel verkocht) dus wij zijn met een pasteitje in de hand rond gaan kijken voor leuke spulletjes…


En toevallig omdat een vrouw vroeg aan de juffrouw achter de toonbank hoe laat het was zijn we erachter gekomen dat we al een tijdje (het is onduidelijk hoe lang maar we vermoeden sinds de tijdsgrens) volgens de foute tijd leven! In andere woorden, we zijn vandaag twee uur kwijtgeraakt. Geen wonder dat de andere gasten in Ceduna naar ons gevoel zo vreselijk vroeg naar bed gingen en opstonden – omdat wij zo laat waren! Grrrrrr Australië is ook zo’n groot land… En geen wonder dat ze bijna geen keuze meer hadden qua pasteitjes; omdat het niet één uur was zoals we dachten maar drie uur!!! Geeft ook aan dat we niet zo veel afspraken hebben hier, de laatste was in Coral Bay voor een boottochtje en toen zaten we nog op de goede tijd…


Maar goed, we hebben weer wat leuke cadeautjes gevonden, voor Hans zijn dochter en de vriendin van zijn zoon en Hans heeft ook mij getrakteerd :) kusje! En nog namopperend over de verloren twee uur zijn we maar gauw weer op stap gegaan want onze rustige dag rijden werd nu toch wat langer dan gepland! Het geeft overigens een goed gevoel om in Port Augusta aangekomen te zijn – we hebben besloten om eerst noordwaarts te gaan naar Uluru, en opeens is dat in gedachte een stuk dichterbij gekomen want het is nu alleen nog maar rechtdoor omhoog rijden…Nog maar ruwweg zo’n 1200 km enkele reis! Voor diegene die zich afvroegen hoeveel we al gereden hebben, er staat nu 8777 km op de teller…En er zullen nog wel een paar bijkomen voor het einde van de vakantie!

Het is bijna etenstijd, dus

Liefs,

Jooske


Zo eerst even wat rechtzetten. De Capricorn is natuurlijk de Steenbokskeerkring. De Kreeftskeerkring bevind zich ergens boven de evenaar. John Denver is iets wat ik puur en alleen op lange ritten in de camper draai. Je kunt er heerlijk mee meegalmen. Dit tot groot verdriet van mijn kinderen, die inmiddels (noodgedwongen) de cd ook wel uit hun hoofd zullen kennen. En Jooske getrakteerd? Volgens mij kocht ik iets voor mijn dochter en de vriendin van mijn zoon en zaten er plotseling op raadselachtige wijze drie cadeautjes in het zakje. Rara hoe kan dat.


Overigens reden we vandaag merendeels door een heuvelachtig en afwisselend landschap. Tenminste voor wat de vegetatie betreft. Er stonden veel verschillende boomsoorten en struiken langs de weg. Waaronder dennebomen die in het voorbij rijden welhaast wollig leken. Het was ook behoorlijk druk met roadtrains ik ben zeker 4 keer ingehaald door die mastodonten. Ze lijken mijn techniek van gas los als ze gaan inhalen en knipperen met mijn lichten wel te waarderen want er wordt steevast bedankt met een extra knipperlichtje. Jooske staat nu af te wassen en klaagt dat het wel erg lang duurt eerdat mijn wondjes genezen zijn en ik dus weer kan afwassen. Jullie begrijpen dat ik om voor de hand liggende redenen ZELF mijn gaasjes verwissel. ;-).


We aten vanavond weer gegrilde lamskoteletjes hmmmm wat is lamsvlees toch heerlijk. Ik heb me voorgenomen als we thuis zijn maar eens vaker de islamitische slager te bezoeken. Het is nu zondagavond en dat betekent dat het bij jullie zondagochtend is. En aangezien mijn dochter dinsdag voor een weekje naar Zweden op vakantie gaat moet ik haar zo even bellen om goede reis te wensen. En haar vriend natuurlijk, wiens familie ze gaan bezoeken.


Zo ik heb inmiddels kontakt gehad met mijn dochter. Thuis is alles goed en ik kan de mensen thuis verzekeren dat het hier ook goed gaat. Overigens verwachten wij de komende dagen weer geen bereik te hebben.


We’ll be back.

Liefs

Hans

free counters