24/2: Kulgera - Coober Pedy, 431km

Gisteren toen we nog even naar de wc gingen voor het slapen heeft Hans een bidsprinkhaan gezien, die zat op wacht bij de lamp buiten de mannenkant – en hij snapt nu waarom ik het enge types vind! Omdat het brood dat we in Coober Pedy gekocht hadden een paar dagen geleden inmiddels keihard was (voor het eerst hier, het meeste brood is na een week nog klef…) hebben we vanochtend geroosterd brood gegeten. Ja geroosterd brood ja – om de een of andere reden vond de inrichter van deze campers dat een broodrooster absoluut niet mocht ontbreken bij de inboedel…tja, als ze die extra kosten nou in een goede antiaanbakpan hadden gestoken…de huidige pan laat echt alles aanbakken, en moeten we nu na iedere maaltijd uitbikken. Maar goed, het is die enkele keer dat je brood hebt om te roosteren (en stroom waarmee je het kan roosteren) erg lekker natuurlijk :) vooral met nutella hmmmmm :) dat wordt hier best wel verkocht – zowel de echte Nutella als allerlei goedkope merken.


We waren vanochtend amper een kwartier onder weg of we reden opeens in een wolk van dezelfde witte kaketoes als gisteravond – en die beesten vliegen hard! Ze vlogen mee, wel zo’n 70 km per uur! En Hans heeft de eerste Horned Devil (een hagedis helemaal bedekt met stekels) van de vakantie gezien…En weer veel grote roofvogels, echt prachtig hoe die vliegen en zweven. Verder was vandaag wel een redelijk rustige rijdag, we zijn op ons gemak richting Coober Pedy gereden en zitten nu weer op dezelfde camping als op de heenweg. Maar wat was het warm vandaag! Echt niet te harden, je merkte in de auto dat de airco er moeite mee had en als je uitstapte of zelfs maar het raampje opendraaide kwam er een muur van hitte naar binnen. Pfffff het moet echt tegen of over de 40 graden zijn geweest vandaag in de schaduw.


Daarom dat we in Coober Pedy dit keer maar wel stroom genomen hebben, en het heeft toch wel zo’n 4 uur geduurd voordat de airco het binnen een beetje draagbaar maakte…en nog is het warm binnen. We hebben vandaag ons internet abonnement verlengd, en meteen ontdekt dat je een half uurtje gratis kan internetten bij de VVV hier…GRRRRRR! Daar hebben we een paar dagen geleden mee zitten hannesen en 6 dollar aan betaald om dat hier ondergronds te kunnen doen! Maar goed, al doende…En terwijl ik mijn emails naliep zag ik twee verslagen van Saskia, die nu in Sri Lanka zit. Lachen toch!


Liefs,

Jooske

Het leuke van jooske’s uitgebreide verslagen is dat er voor mij weinig meer te schrijven valt. En toch weet ze iedere keer te vermijden om te vertellen hoe heerlijke maaltijden ik hier toch in elkaar draai. Terwijl er vanavond toch heus horny devil op het menu stond. Het is overigens 19.35 uur en het is nog bloedheet. Wat Jooske al doenlijk vind in de camper vind ik nog steeds vreselijk hoor. Pffff, we moeten echt snel naar Antarctica , kan ik tenminste klagen over de kou. Die Horned devil trouwens is exact dezelfde rode kleur als de grond hier. Hij zat op de weg en ik zag hem op het laatste moment. Echt een mooi beest hoor. Maar het was zo vreselijk warm buiten dat zelfs Jooske dit keer niet uit de auto wilde om hem beter te bekijken. Ik ben blij dat we weer naar beneden rijden, wellicht dat de temperatuur daar iets beter te doen is. Jooske vraagt nu of ze thee moet zetten. Ja lekker nog meer warmte in de camper. Nee hoor we drinken iedere avond thee lekker voor de dorst en een goed excuus om een gemberkoekje te nemen. Het was voor Jooske een beetje een feestdag vandaag ze heeft haar 1000ste kilometer in Australie gereden. Dat is in ieder geval meer dan ze ooit in heel Nederland gereden heeft. Maar ze heeft beloofd dat daar nu verandering in gaat komen en ik niet meer hoef aan te dringen om ook eens te rijden.


Nou mensen ik ga deze post verzenden en kijken of er mail is.

Liefs Hans.

free counters