27/2: Wilpena Pound, 0km

We hebben elkaar vannacht toen we nog een laatste keer naar de wc gingen banggemaakt want het was pikdonker en overal hoorde je geluid, en je zag alleen maar waar de zaklamp op scheen (niet veel). Zowel Hans als ik hebben wat extra lawaai gemaakt onderweg en ik weet niet hoe het bij hem was maar ik was heel alert in de wc – ze hebben hier niet eens gaas voor de ramen gespannen, het gele licht moet afdoende zijn voor de beesten. Want ondanks dat er hier veel insecten zijn (muggen, vliegen, sprinkhanen, grote mieren, etc) de wc’s waren zo goed als leeg. Dit is de eerste plek waar het stikt van de muggen – gisteren hebben we nog een tijdje buiten gezeten, maar we moesten ons wel insmeren want zodra je ging zitten kwamen er een stuk of 6 grote muggen om je heen hangen…vandaag valt het tot nu toe (vroeg in de middag) nog mee.


We hebben vanochtend echt lang uitgeslapen, stonden pas tegen half twaalf op en hebben vandaag een luierdagje, heerlijk… Hans heeft nog wel af en toe de neiging om stuurbewegingen en motorgeluiden te maken, maar dat wordt gelukkig ook steeds minder ;) Dankzij de bomen is er veel schaduw, en er waait een heerlijk windje dus het is heerlijk om buiten te zitten. Hans leest een boekje en ik type dit lekker met de laptop op schoot, we genieten van de rust, het mooie bos waar we inzitten en de dieren. Het is zo heerlijk rustig hier en de zon is niet zo fel onder de bomen dat ik zelfs een tijd topless kon zonnen, het is echt genieten. Er zijn hier veel vogels en kangaroes en die zijn niet bang van ons maar ook zeker niet tam. Vanochtend hupte er een eksterachtige vogel rond achter een sprinkhaan aan (hij heeft hem te pakken gekregen) en kwam daarna kijken wat wij deden – echt tot vlak bij mijn stoel – en af en toe vliegt er iets laags langs zoals een parkiet of zo’n roze papagaai-duif. Er lopen ook enorme kraaien rond, wel 30 cm hoog, en die zitten hele dagen klagend te mopperen in de bomen; we zijn bij de receptie gewaarschuwd om op te passen met vuilnis want ze zijn blijkbaar dol op een uitdaging…


En het stikt hier van de kangaroes. Die hangen hier op de camping rond te dutten in de schaduw, het zijn net luie honden. We gingen even een beetje rondwandelen om het terrein te verkennen, en de camping is echt prachtig – dit is de mooiste gelegen camping tot nu toe; midden in een prachtig bos van dennen en grote gombomen, met veel groen en de plaatsen uitgespreid en onregelmatig neergezet, alsof je zomaar onder elke boom je tentje of camper mag neerzetten. En veel kangaroes…tijdens onze wandeling liepen we langs een paar die stonden te grazen, of lui lagen te dutten tegen elkaar aan in de schaduw, zelfs een familie van drie waarbij het jonkie nog heel lief en klein was maar papa kangaroe ons rustig en waakzaam in de gaten hield. Ze hebben weinig boodschap aan de mensen hier, zitten rustig naast een tentje te grazen of liggen je een beetje slaperig aan te gapen als je dichterbij komt…echt erg leuk om te zien! Hans heeft wat filmpjes geschoten maar erg veel actie vertonen ze niet! Van het slapende stelletje onder een boom is Hans tot twee meter afstand gelopen en nog lagen ze rustig naar ons te kijken, te lui om op te staan – pas toen ik tot op een meter afstand van ze stond krabbelde ze slaapdronken op om een paar meter verder weer te stoppen en zoeken naar een comfortabel plekje om het dutje voort te zetten. Ze zijn niet bang maar houden hun afstand.

Liefs

Jooske


Gaaaaap, we hebben een heerlijk luie dag gehouden. Behalve een stukje over de camping wandelen, naar de kangoeroes kijkend, hebben we lang uitgeslapen. Nou ja, lang op bed blijven liggen en voor de rest van de dag een beetje gelezen en gekletst. Onderwerpen genoeg dacht ik zo. Nu is het inmiddels weer pikkedonker buiten en zijn we weer lekker in de camper gaan zitten. We gaan vanavond naar de bioscoop. Dat wil zeggen we gaan een van de geripte films bekijken die de vriend van mijn dochter mij voor Sinterklaas heeft gegeven. Komen die dingen weer mooi van pas. Jooske is bijna klaar met thee zetten en daarbij eten we lekker ons laatste stukje cake op. Zo’n paar daagjes stil staan doen trouwens wel een aanslag op de voorraadkast hoor. We zijn al door de pistachenoten en chips heen en gisteravond hebben we een stukje kaas op met vruchten er in. Was een beetje machtig maar toch wel lekker hoor. Er zat mango, kokos, papaya, meloen en geroosterde amandelen in. Hmmm, lekker, Jooske vond hem wat minder zodat ik vanavond nog lekker een stukje heb voor onder de film i.p.v. popcorn.

Liefs Hans.

free counters