08/3: Adelaide, 8km

Hans en ik hebben gedoucht en daarna heerlijk geslapen op echte bedden :) ja we zijn niet zo veel meer gewend hoor! We wisten dat mijn oom en tante vroeg opstaan (half zeven, au), maar ze hadden ons op ons hart gedrukt dat we mochten uitslapen. ‘S ochtends stond ontbijt al klaar, wat een verwennerij! En we hebben nog hartelijk gelachen om de ‘wheat biscuits’ (dakvezelplaat) die ook op tafel stonden…Het ontbijt duurde lang omdat we nog zo veel te kletsen hadden – mijn oom was al naar zijn werk – en daarna hebben we met z’n allen (mijn tante kon het niet helpen maar ging meehelpen, foei ;) ) de was opgevouwen. Tegen twaalven zaten Hans en ik in de oude tram richting centrum om Adelaide te bezichtigen. Oef wat hebben ze een hoop eettentjes in de binnenstad! Echt niet te geloven, van alle nationaliteiten en voor ieder wat wils! We hebben rondgeslenterd en gesnuffeld (letterlijk gesnuffeld, wat een heerlijke geuren overal…) en wat cd’s en souvenirs gekocht .


We hadden onderweg naar de stad een belletje gekregen dat de auto klaar was, dus tegen drieën toen we terug waren zijn we in de aso-bak gestapt om te kijken wat er van geworden was. Hij stond inderdaad klaar en de nieuwe watertank was met wel TWEE beugels vastgezet! Wauw…de rest was ook in orde beweerde ze, de deur was in ieder geval schoongepoetst. Ach het is een rammelbak maar je gaat hem toch wel missen na een tijdje :) yeah right.


Het rook al heel de middag heerlijk in huis, mijn tante had stoofvlees gemaakt, lekker! Hans is niet dol op watermeloen, maar moest toegeven dat de watermeloen die we toe kregen heerlijk zoet was…na nog wat rondhangen buiten op de veranda achter – heerlijk, de vogeltjes vliegen zo vlak langs en de zon wordt mooi gefilterd door het houten traliewerk dat als dak van de veranda dient, het was er heerlijk ondanks dat de temperatuur boven de 30 lag – zijn we gaan eten en na de afwas richting de pier gegaan. Het laatste deel van de rit hebben we te voet gelopen, langs tientallen eettentjes met zulke heerlijke geuren dat ondanks dat we toch gegeten hadden het water weer in je mond liep. Maar ons doel was een café/ijssalon dat Cibo’s heet…Hmmmmmmm om een goddelijk ijsje te eten! Echt heerlijk, Hans en ik hadden zo weer naar binnen gekund om er nog eentje te nemen…*bloos* :)


En daarna een wandeling over de pier en langs de haven, mijn oom en tante hand in hand en Hans en ik erachteraan (ook hand in hand :) ) slenterend. En in mijn (en ook wel een beetje Hans’ geval) al snuffelend langs de tentjes en terrasjes…


Weer terug thuis hebben Hans en ik wat briefkaarten geschreven en hing iedereen wat rond, om al kletsend heel gezellig tot diep in de avond door te gaan…Ik ontmoette mijn oom en tante niet zo vaak vroeger dus er was genoeg in te halen, en ik vind het zo fijn dat ik ze wat beter heb leren kennen!

free counters