09/3: Adelaide - Renmark, 306km

Vanochtend zijn Hans en ik tegen acht uur opgestaan want we wisten dat mijn oom tegen negen uur weg zou gaan naar zijn werk Ė maar uiteindelijk had hij weinig haast en ging pas weg nadat wij ook weg waren. Een voordeel van eigen baas zijn natuurlijk! We hebben gedoucht, ontbeten en onze spulletjes ingeladen, en zijn heel geleidelijk op pad gegaan. Ik vond het moeilijk, we waren zo hartelijk ontvangen en het was zo gezellig en fijn dat ik best wel de rest van de vakantie daar had door kunnen brengen! En mijn oom en tante vonden het duidelijk ook heel gezellig, ze krijgen niet zo veel familiebezoek tenslotte, maar ja, je kan niet eeuwig blijven en wij hadden nog een stukje zuid-oost Australie te verkennenÖmaar ik vond het moeilijk om weg te gaan.


We hebben getankt en nog wat boodschappen gedaan en zijn daarna de stad uit gereden, richting het noordoosten. Omdat Hans en ik een beetje duf en moe waren en we niet zo vroeg op pad gingen besloten we niet teveel te rijden, en in Renmark dezelfde camping als de vorige keer op te zoeken. Om te beginnen stonden we zonder stroom maar het was behoorlijk heet en op de een of andere manier was de accu volledig leeg dus de ijskast warmde op waar we bijstonden. En de lichten deden het amper. Dus toch maar wat bijbetalen en de stekker in de stroom steken. De deur kleppert trouwens inderdaad wat minder tot op heden dan hij vroeger deed, maar wij zien niet gebeuren dat we het zonder plakband zullen redden.


Hans is in de kampeerkeuken gaan koken vanavond en sprak daar met iemand die beweerde dat snachts de possums (een soort wasbeertjes?) uit de bomen komen, en dat we dus niet moesten schrikken als we gekrabbel op het dak van de camper hoorde! Ik ben benieuwd. We zijn behoorlijk moe maar zijn al weer redelijk gewend aan de camperroutines.

Liefs,

Jooske


Die aso-bak waar Jooske het over heeft was een 4wheeldrive jeep met bovenop een uitklap installatie met een tent. Er komt dan gelijk een trapje naar beneden en je klimt dan zo je tentje in die als het ware op een imperiaal op je dak staat. Lekker makkelijk om creepy crawlers buiten te houden. Verder zat er een enorme kangaroobar voorop en heeft dat ding aan weerszijde een treeplank om in te stappen. Hij is bedoeld voor 4 personen en achterin liggen nog tenten voor eventueel wel op de grond te slapen en in een paar grote laden de spullen zoals potten en pannen. Verder zit er een soort van koelbox in, maar dan een grote die dus echt als koelkast fungeert en niet zoals een koelbox met elementen.


Ik moest wel weer wennen aan het feit dat tie geschakeld was EN dat die schakeling links zit. Om niet te vergeten dat bij schakelen ook een koppeling intrappen hoort. Gelukkig ging dat allemaal goed en ik heb er al met al maar 12,7 kilometer in gereden (heen en terug van de verhuurder naar Jooske's oom en tante) maar dat was wel in druk stadsverkeer waar we volledig onbekend waren. Maar net als in de outback is Jooske ook in de stad een fantastische navigator. We zijn eigenlijk nog nooit echt verkeerd gereden en als dat al een keer gebeurde was dat omdat het soms erg onlogisch is aangegeven. Althans voor ons. Goed die PC Hooftstraat tractor is werkelijk een beest om in te zitten. Ze zouden per direct verboden moeten worden in Nederland want het heeft werkelijk geen enkele functie en werkelijk levensgevaarlijk. Als zoín knaap een ongeluk krijgt met mijn clio-tje is een clio-tje en ik wijlen. Om over voetgangers en fietser maar de zwijgen. Wat wel leuk was, ik vertelde de verhuurder dat bij ons die dingen PC Hooftstraattractor genoemd worden en hij moest lachen. Bij hun worden ze ook genoemd naar e.o.a. dure wijk in Melbourne. Zo zie je maar.


Wat Jooske's oom en tante betreft daar heeft Jooske al het een en ander over geschreven dus zal ik het kort houden. Ik ben hier allerhartelijkst ontvangen en dat vond ik juist voor Jooske ook heel fijn. Verder heb ik er een heel gezellige paar dagen doorgebracht.


Liefs Hans.

free counters