Eerste en Tweede Wereldoorlog

We wisten dat we in Nieuw Zeeland wel wat begrafenisplekken en monumenten zouden kunnen vinden over de Eerste en Tweede Wereldoorlogen, maar dat het er ZO veel zouden zijn hadden we niet verwacht!


We hebben maar twee van de grootste begraafplaatsen bezocht: in Dunedin (Andersons Bay) en Wellington (Karori). Maar onderweg kwamen we ook vele kleine en grotere monumenten tegen: herdenkingshekken en -poorten, obelisken, bomenrijen, standbeelden, kruizen, best wel indrukwekkend... Zeker als je door een piepklein boerengehuchtje rijdt en een obelisk ziet met 20 namen erop van jonge mannen die naar de andere kant van de wereld gereisd zijn om te vechten... En vaak vond je ook vandaag nog, zo veel jaar later, papieren klaprozen, kranzen, fotolijstjes of briefjes bij de graven of monumenten.


In ons reisverslag vind je per dag wel wat foto's van dergelijke monumenten, maar hier hebben we van alle monumenten minstens ťťn foto apart gezet, om een indruk te geven van hoe veel het was dat we tegenkwamen (en dan konden we nog geeneens altijd stoppen om er een foto van te maken!) van de Eerste, Tweede en zelfs de Boerenoorlog...Mochten er hier op onze site eventueel foto's tussen zitten met namen en zo die je graag in een groter formaat had gehad, of mocht je je afvragen of wij toevallig een foto hebben van een naam (we hebben best veel grafstenen gefotografeerd die ons opvielen), stuur dan gerust een mailtje en we zullen kijken of we iets kunnen vinden!


free counters