Aege´sche zee, Turkije: 9 augustus tot 16 augustus 2008

Meezeilen met een Turkse ôguletö langs de schitterende kust en genieten van zeilen, zwemmen, en heerlijk Turks eten!

10 augustus, Mersinšik - Palm Bay:

We worden vandaag vroeg wakker en omdat het al gelijk mooi warm weer is besluiten we meteen een lekkere duik te nemen. Wat een heerlijke manier om wakker te worden! Na het ontbijt komt onze kapitein Riza bij ons zitten om het programma voor de week te bespreken, met de kaart op tafel, en al gauw wordt het anker gelicht en varen we weer weg.

Tijdens het zeilen is Hasan de kok al weer bezig lekkere dingen voor de lunch klaar te maken, en wordt het schip door Engin en Oer grondig gepoetst en opgeruimd. Wij genieten ondertussen lekker van een spannend boek, de mooie rotsachtige kust (inclusief echt scheepswrak!) en het zeilen terwijl we op het achterdek in de schaduw liggen te luieren.

Voor de lunch gaan we voor anker in een prachtige baai met kristalhelder water - je kan de visjes en het zeegras op de bodem zo vanuit de boot zien! We besteden een heerlijke middag met zwemmen en snorkelen en genieten van al het moois onder water, en hebben spijt dat we er niet aan gedacht hadden een onderwatercamera mee te nemen... De rotsachtige kust is ook onder water te zien en levert een prachtige achtergrond voor alle visjes, het zeegras en zelfs wat koraal!

Na een flinke dag zeilen gaan we voor anker voor de nacht; we worden verwend met vers gebakken visjes van de barbeque voor het avondeten en vallen 's-nachts als een blok in slaap... Zo'n dagje luieren in de buitenlucht is doodvermoeiend! We merken dan ook niet dat midden in de nacht de deining te ruig worden en de bemanning besluit de boot te verplaatsen naar een baai die beter beschut is.

free counters