Aege´sche zee, Turkije: 9 augustus tot 16 augustus 2008

Meezeilen met een Turkse ôguletö langs de schitterende kust en genieten van zeilen, zwemmen, en heerlijk Turks eten!

11 augustus, Palm Bay - omgeving Bosburun Channel:

Vandaag zeilen we niet zo ver; er staat niet zo veel wind en het zeilen is daardoor heerlijk rustig en ontspannen. Na de lunch zeilen we richting de eilandjes rondom Bosburun waar we vroeg in de middag in een mooie maar drukke baai voor anker gaan tussen de andere zeilboten en dure motorboten.

We zijn nog maar amper aangelegd of de ijscoboot komt al aangescheurd! Iemand een magnum? En kort daarna nog twee andere bootjes die hun waren komen verkopen, van geroosterde amandelen tot T-shirts en tapijten...

Het was vandaag bloedheet en het water was prachtig, dus we hebben heel de middag in het water liggen snorkelen, zwemmen en gewoon een beetje dobberen. We zwemmen tussen scholen kleine visjes en bewonderen het mooie onderwaterrotslandschap, compleet met trosjes groen-geel pijpkoraal. Ook de bemanning duikt regelmatig ter verkoeling in het water, heerlijk dat het zo mooi schoon en helder is! Het enige wat iedere keer wel weer een beetje wennen is, is hoe zout het water is - zo zout zelfs dat je makkelijk blijft drijven!

'S-middags ontdekken kapitein Riza en Tjeerd, een medepassagier (en verwoed duiker), een inktvis tussen de rotsen... Na een korte jacht is de inktvis gevangen en aan boord gebracht, waar Engin hem malsslaat op het dek en Hasan hem schoonmaakt en bakt voor in de salade die avond. Verser kan het niet!

free counters