Aege´sche zee, Turkije: 9 augustus tot 16 augustus 2008

Meezeilen met een Turkse ôguletö langs de schitterende kust en genieten van zeilen, zwemmen, en heerlijk Turks eten!

12 augustus, Bosburun Channel - Selimye:

's-Ochtends varen we nog vˇˇr het ontbijt richting het nabijgelegen Bosburun zodat de bemanning inkopen kan doen... En nog voordat we goed en wel aangelegd hebben in de haven staat de bakker al klaar met vers brood! Wij mogen na het ontbijt een tijdje rondneuzen in het stadje; het is erg warm en droog aan wal en we missen al gauw de koele zeewind en het heerlijke zeewater. We bezoeken de lokale markt en sommige medepassagiers gaan naar een echte Turkse kapper waar ze geknipt en geschoren en zelfs gemasseerd worden.

Voor de lunch gaan we buiten Bosburun in een van de vele mooie baaitjes bij de eilanden voor anker, en in de loop van de middag komen we aan in Selimye waar we in de haven voor anker gaan. We eten deze avond niet aan boord, helaas, maar in het lokale restaurantje aan de kade - en onze tafel staat 2 meter van de loopplank vandaan! Er is hier geen menu, je wijst bij de keuken gewoon aan wat je als voorrecht wilt hebben, en of je voor het hoofdgerecht vlees, vis, gehaktballen of lam wilt hebben... De vis mag je zelfs persoonlijk aanwijzen, er staat een emmer met verse vis naast de toonbank!

De bemanning wordt door de passagiers getrakteerd vanavond, en wij zitten bij Engin en Oer aan tafel. Ondanks het feit dat zij niet zo veel Engels spreken en wij weinig Turks, wat het communiceren redelijk moeilijk maakt, hebben we een hele gezellige avond met hen en lachen we veel om en met elkaar. Vooral als Hans probeert Oer's uitspraak van Turks na te doen en als Oer worstelt om Nederlandse woorden onder de knie te krijgen!

free counters