Aege´sche zee, Turkije: 9 augustus tot 16 augustus 2008

Meezeilen met een Turkse ôguletö langs de schitterende kust en genieten van zeilen, zwemmen, en heerlijk Turks eten!

13 augustus, Selimye - Kargi Bay:

Als wij 's-ochtends vroeg wegvaren uit Selimye is het water zo glad als een spiegel, schittert de zon op het water en is de omgeving sprookjesachtig mooi... Dit zijn toch wel de hoogtepunten van deze week wat betreft het landschap!

Na een mooie, rustige ochtend varen gaan we voor anker in een baai met prachtige rotsen. Als Hans en ik in het water duiken blijkt dat het onderwater nog vele malen mooier is, met een grillige rotsachtige bodem die steil afloopt waardoor het water al gauw mysterieus diepblauw kleurt... Het stikt er van de vissen, grote en kleine, grauwe en felgekleurde, die alleen of in grote scholen zwemmen - het is alsof je je in een enorm aquarium bevindt!

Hans vindt een grote spitse schelp tussen de rotsen, zeker 35cm lang. Het stikt er van de zee-egels, en op een gegeven moment zien we opeens een inktvis bewegen! We bewonderen dit bijzonder dier terwijl hij eerst bijna volledig opgaat in zijn omgeving, en dan plotseling over de bodem "rent" met al zijn tentakels om van ons vandaan te komen. Bij andere rotsen aangekomen kleurt hij rood en dan donker, en verdwijnt hij weer in zijn omgeving, ondertussen ons in de gaten houdend... We zijn zo dichtbij dat we hem kunnen aanraken, en genieten om alleen te kijken - al reageert Riza later haast een beetje teleurgesteld dat we niet hebben proberen hem te vangen!

's-Middags gaan we in Datša aan land waar we met een klein groepje naar de hamam gaan, en heerlijk verwend worden met een stoombad, scrubsessie, zeepmassage en oliemassage. We gaan weer rozig en brandschoon aan boord om naar een baai in de buurt te varen voor de nacht.

free counters