Aege´sche zee, Turkije: 9 augustus tot 16 augustus 2008

Meezeilen met een Turkse ôguletö langs de schitterende kust en genieten van zeilen, zwemmen, en heerlijk Turks eten!

14 augustus, Kargi Bay - Oraklar Island:

Vandaag is een dag van veel zeilen en lange afstanden! We zeilen in de ochtend met een rustig windje naar Knidos, een natuurlijke haven waaromheen in de oudheid een stadje gebouwd was. Het stadje was inmiddels een ru´ne en als je wilde kon je aan land gaan en het bezichtigen; het was alleen bloedheet en de ru´nes zagen er niet zo heel spannend uit, dus Hans en ik besloten om aan boord te blijven en een beetje te zwemmen...

Het was hartstikke druk met zeilboten in het kleine baaitje, het leek wel spitsuur! De kapitein waarschuwde ons dan ook om in de buurt van de boot te blijven zwemmen en heel erg op te passen voor alle heen en weer varende boten... En hij overdreef niet echt, ze kwamen soms vlakbij ons terwijl ze voor anker gingen of weer het baaitje verlieten.

We kregen lunch aan boord in de baai van Knidos, en Riza gaf aan dat als de wind gunstig was we vandaag gelijk over konden steken naar een baai een paar uur van Bodrum vandaan... Dus toen we weer op volle zee waren werden alle zeilen gehesen, ook voor het eerst het zeil achter - helaas verdween daardoor het meeste van onze schaduw op het achterdek, maar het gevoel van met volle zeilen op volle kracht de baai over te steken was fantastisch!

Laat in de middag komen we aan in onze overnachtingsbaai, waar we gelijk het water induiken om te snorkelen. KOUD! Dat was schrikken, de ijzige waterstromen waren voor mij in ieder geval te koud... Omdat het het laatste avondeten aan boord was kregen we vanavond een uitgebreide barbeque op het voordek, waar we tot laat gezeten hebben, genietend van de avond.

free counters