Aege´sche zee, Turkije: 9 augustus tot 16 augustus 2008

Meezeilen met een Turkse ôguletö langs de schitterende kust en genieten van zeilen, zwemmen, en heerlijk Turks eten!

15 augustus, Oraklar Island - Bodrum:

Hans en ik zijn vanochtend vroeg wakker, zelfs de bemanning ligt nog te slapen... Ze hebben dan wel niet gefeest de avond van te voren, maar moesten natuurlijk wel opblijven tot de laatste passagier naar bed ging... Het is weer een prachtige stille ochtend en Hans en ik genieten van de diepe rust in de baai.

's-Ochtends zeilen we een beetje voor de kust, om voor anker te gaan in een baai in de buurt van Bodrum - het is hier een drukte van jewelste want de dagtochtboten komen hier vanuit Bodrum met hun gasten om een dagje te zwemmen. Helaas is het water ook niet zo schoon - tenminste, als je de kristalheldere baaien van de rest van deze week gewend bent! Dus we gaan niet echt veel het water meer in om te snorkelen.

Na de lunch wordt het tijd om de administratie af te rekenen en langzaam terug te gaan naar Bodrum en naar huis... Maar eerst nog even met de pet rond te gaan en onze bemanning te bedanken voor al hun harde werk en goede zorg deze week! De bemanning wordt op een rijtje gezet en een voor een bedankt voor hun deel aan onze vakantie, en naderhand wordt Oer verleid om te dansen op Turkse muziek, wat hij met aanstekelijke humor doet waardoor bijna iedereen meedoet (wij niet, we vinden kijken al leuk genoeg...)!

's-Middags in Bodrum aangekomen gaan we met een paar anderen door de stad slenteren en 's-avonds in een kroegje eten om onze laatste nacht op de boot te slapen. De 16e zijn we vroeg op en na ontbijt begint het afscheid en de lange terugreis naar Nederland...

free counters