Aege´sche zee, Turkije: 9 augustus tot 16 augustus 2008

Meezeilen met een Turkse ôguletö langs de schitterende kust en genieten van zeilen, zwemmen, en heerlijk Turks eten!

9 augustus, Bodrum - Mersinšik:

Wij vlogen om 5:15 's-ochtends vanuit Amsterdam naar Bodrum in Turkije, waar we opgehaald werden in een busje samen met de andere deelnemers en naar de marina van Bodrum gebracht. Rond lunchtijd stapte we aan boord van de "Floris", een mooie traditioneel houten Turkse "gulet" van zo'n 25 meter lang en werden we naar onze hut gebracht zodat we onszelf konden installeren.

Na een welkomstborrel in de haven met lekkere hapjes en vers fruit zeilden we rechtstreeks naar het eerste baaitje, een half uurtje buiten de drukte van Bodrum, waar het anker uitging, wij het prachtig heldere blauwe water indoken om af te koelen en ondertussen een heerlijke lunch klaargemaakt werd...

Na de lunch was het tijd voor een middagdutje (we waren die ochtend om 1 uur opgestaan om op tijd op Schiphol te zijn en de zon, wind, zeelucht en een volle maag maakte ons al gauw heel slaperig!) terwijl we het water overstaken langs Kos richting de Datša Peninsula. Laat in de middag gooide de bemanning het anker uit om te overnachten in een baai met kristalhelder water waar je vanuit de boot het zeegras gewoon op de bodem kon zien - tijd voor een verkoelende duik met de snorkels om visjes te kijken! Het avondeten was ook weer verrukkelijk, lekker eenvoudige maar goede Turkse kost; dat zat wel goed deze vakantie, dat was duidelijk!

's-Avonds zijn we doodmoe naar bed gegaan maar we moesten duidelijk wennen aan de warmte in onze hut want we hebben nogal onrustig en slecht geslapen... Gelukkig is er overdag genoeg tijd om de slaap in te halen!

free counters