Zaterdag 31 augustus: vlucht thuis

De vlucht was best wel prima, maar ik heb het nog nooit zo warm gehad in een vliegtuig meestal, zeker voor die lange vluchten waarbij je op 10-11 km hoogte vliegt, is het best fris aan boord, maar nu waren we gewoon echt aan het zweten! Daardoor was het ook wat moeilijker om een beetje behoorlijk te slapen, want we hadden het gewoon zo vreselijk warm. Er werden drie in onze ogen toch wel aparte Chinese films getoond vannacht op de vaste schermpjes in het plafond wel allemaal met Engelse ondertiteling overigens! Als eerste een soort van komedie (de Engelse ondertiteling was bij deze film af en toe zo slecht en zo bizar dat je gewoon echt niet kon begrijpen waar het over ging) over een dorpje dat een speciaal feest wilde geven om een gelauwerde schrijver te eren die bleek te hebben gelogen over zijn prijzen. Toen, midden in de nacht (leuk voor de kindertjes die nog wakker waren), een of ander drama over een weerwolf-jongen in een Chinees dorpje met alle liefdes- en relationele perikelen daaromheen... En als laatste best wel een goeie maar nogal zware en heftige oorlogsfilm over de enorme hongersnood in Henan provincie en alle perikelen en rampen die daarbij betrokken waren tijdens de oorlog. Pffff pittige keuzes voor zon lange reis!


Bij aankomst in Schiphol s ochtends vroeg rond 5 uur verschenen onze tassen al gauw op de band, en omdat ik al tijdens het wachten een kaartje hadden gekocht besloten we gauw afscheid van de groep te nemen en richting de treinen te rennen, omdat we het idee hadden dat er gauw een trein zou komen. En inderdaad, toen we bij de trap naar het perron kwamen kwam de trein net aanrijden! Het was inmiddels 5:45. Alleen, we hadden een 2-voor-1 kaartje dat afgestempeld moest worden, en op het perron stond nergens zon stempelautomaat. Nu wist ik dat die automaten dicht bij de trappen moesten staan, dus terwijl de trein er al stond ben ik weer naar boven gereden en daar zag ik gelukkig alsnog het stempelapparaat staan, dus vliegensvlug het kaartje stempelen en terug naar beneden rennen, waar Hans al half in de trein stond te zwaaien hij was een eindje doorgelopen, dus ik sprong ook in de trein... Precies op tijd allemaal, de trein vertrok en we zaten er allebei in, pfffff!!!


Het was zo vroeg dat er in de trein zelfs nog een jongen zat die onderweg naar huis was van het stappen hij moest twee keer in de wc van de trein overgeven en vroeg aan een andere jongen om wat water om zijn mond te spoelen. Wij hadden pepermuntjes dus bood Hans hem er maar eentje aan om wat op te frissen... De rit was verder rustig, en op tijd, en om 7:30 stapte we uit, waarbij ik even bleef wachten met de tassen terwijl Hans naar het parkeerterrein bij zijn moeder in de buurt liep om de auto op te halen. We waren uiteindelijk rond 8 uur thuis, met onze eigen klok natuurlijk helemaal van slag na zon lange reis en 7 uur tijdsverschil met Noord Korea... We hebben wat uitgepakt, uitgebreid gedoucht en opgefrist, lekker het laatste snoep en zo opgesnoept, ik heb nog lopen stofzuigen want ik was klaarwakker, en Hans heeft nog een flink dutje gedaan, voor we s avonds met Hans zijn dochter en haar vriend lekker bij de friettent zijn gaan eten om te vieren dat wij weer thuis waren en zij de volgende ochtend vroeg voor 3 weken naar Noord Amerika vertrokken! En uiteindelijk zijn we die avond doodmoe in bed gerold, wat een heerlijke zachte matrassen, hmmmm... Dit is overigens voor het eerst dat we na een reis iets afgevallen zijn bij thuiskomst, in plaats van aangekomen!

free counters