September 2015: Turkmenistan, Oezbekistan en Kirgizië

Zondag 27 september: Bishkek – thuis

Om 00:30 ging de wekker, en keurig op tijd om 1 uur zat iedereen in de bus. Maar terwijl we ons klaar aan het maken waren op te vertrekken kwam er een bus langs, al toeterend – de 37 Polen die onze lokale gids voor had willen zijn! Onze lokale gids was een beetje een spraakwaterval vannacht, en ze zat zo in de microfoon te hangen dat onze reisbegeleider op gegeven moment de microfoon diplomatisch overnam en een heel lang, saai verhaal in het Nederlands begon, duidelijk in de hoop dat ze haar interesse erin zou verliezen. Dat werkte, maar toen hij eindelijk stopte begon ze tegen hem te kletsen. We hadden het vermoeden dat ze een beetje dronken was…


Op het vliegveld werd wel duidelijk dat ze dronken was, ze zat tegen iedereen aan te kletsen bij de incheckbalie en iedereen aan te raken en een dikke smakkerd te geven als afscheid… Brrrr! En tegen onze reisbegeleider ging ze op gegeven moment emotioneel zitten vertellen dat ze een zondaar was en vergeving nodig had, waar hij iets heel diplomatisch op mompelde dat hij helaas nu niet in functie was of zo en dus niets voor d’r kon doen maar dat het vast wel mee zou vallen… Omdat het een klein vliegveld was, waren we eigenlijk snel overal doorheen en konden we een beetje gaan zitten hangen in de wachtruimte op onze vlucht. Onze laatste centen hebben we opgemaakt aan chocola uit de automaat.


De 6-uurige vlucht van Bishkek naar Istanbul was op zich prima, de maaltijd aan boord was echter een van de slechtere die we ooit gehad hebben, en ik heb geen oog dichtgedaan. Hans heeft nog een klein beetje kunnen doezelen, maar ik ben op gegeven moment maar spelletjes gaan spelen en uit het raam gaan staren, want de slaap kwam niet. Toen we aankwamen op Istanbul bliksemde het behoorlijk, wat best een eng gezicht is als je bezig bent te landen! Onze overstap in Istanbul ging prima, en de aansluitende vlucht naar Amsterdam was rustig… Bij de bagageband op Schiphol hebben Hans en ik afscheid genomen van de rest van de groep en al gauw zaten we in de taxi onderweg naar huis, pfffff, lekker!


free counters