MEI 2016: RONDREIS INDRUKWEKKEND IRAN

Hans en ik willen al jaren naar Iran, maar steeds als wij zin en tijd hadden, kon het door omstandigheden niet. We hadden zelfs al een keertje geboekt, maar toen kon de reis niet doorgaan.

Dit jaar hebben we de knoop doorgehakt en een rondreis via Kras gemaakt, die dankzij de lokale Iraanse gids ter plekke echt een belevenis werd! Naast de bezienswaardigheden van het oude PerziŽ en de rest van de rijke Iraanse cultuur, en mooie ritten door prachtigen landschappen, hebben we ook veel contacten kunnen hebben met IraniŽrs (vaak kwamen zij juist naar ons toe!), en hebben we heerlijk kunnen genieten van het lekkere eten.

Als we Instagram hadden gehad waren we nu vast toegevoegd geweest aan de accounts van tientallen IraniŽrs... Erg bijzonder!


Wat betreft de blauw geglazuurde betegelde moskeeŽn en zo is Oezbekistan minstens even mooi, maar Iran heeft echt met name indruk gemaakt op ons vanwege de mensen. We zijn hier zo enorm warm en hartelijk ontvangen, en met zoveel oprechte vriendelijkheid en nieuwsgierigheid!

Op deze pagina kun je links in het menu per dag onze foto's bekijken en verslagen lezen van deze mooie, volle, indrukwekkende rondreis door Iran!

free counters