7 juni 2007: Thuis - Flensburg (Duitsland), 681 km

We zijn weer op pad, op weg naar IJsland dit keer! Hans en ik hebben ons de afgelopen weken uitgebreid voorbereid op ons vertrek maar hadden, ondanks alle voorbereidingen, nog tot het moment dat we wegreden het gevoel dat we duizend dingen vergeten waren. Als je dan eenmaal op weg bent dan valt dat allemaal wel weer mee, uiteindelijk heb je maar heel weinig echt nodig. Maar goed, we zijn op weg! De camper zit vol met eten, waarvan veel half is verstopt omdat we toch niet helemaal zeker zijn of de douane in IJsland streng zal controleren op invoerquota’s (6 liter drank en 3 kilo eten per persoon, helaas dus niet 9 kilo eten in ons geval aangezien wij beiden niet drinken!).


We hadden er voor gezorgd dat alle laatste dingen gisteravond in de camper zaten en de camper verder zo veel mogelijk ingericht was zodat we vanochtend op ons gemak konden douchen en ontbijten en koffiedrinken. Om half elf namen we afscheid van Hans zijn kinderen en vertrokken we naar het noorden. Verder is er niet zo veel te vertellen over vandaag, behalve dat het warm was – erg warm zelfs – en dat mensen in Duitsland echt heel hard rijden op de snelweg! Oh ja en dat Duitse wc’s langs de weg de mooiste en schoonste en efficiėntste zijn die ik ooit heb gezien …hufter-proof en schoon en efficiėnt en volgens Hans normaal in Duitsland.


Deze camperstandplaats is gewoon een doodlopend weggetje naast de jachthaven van Flensburg, aan het water dus een mooi uitzicht maar verder geen voorzieningen. Flensburg ligt tegen de Deense grens, dus morgen hoeven we niet zo heel veel meer te rijden. Het is bijna negen uur savonds en inmiddels hartstikke druk – er staan wel een stuk of 15 campers en busjes in allerlei vormen en maten en het is een doorgaande weg voor fietsers en joggers. Af en toe horen we de ferry toeteren en tussen de campers door kan je de bootjes op het water zien zeilen. Het was vandaag bloedheet, tegen de 30 graden maar nu aan het einde van de avond wordt het heerlijk, zelfs een beetje fris in de schaduw. En ik moet af en toe nog even beseffen dat ik nog nooit zo noordelijk ben geweest in Europa en dat we morgen een voor mij nieuw land in rijden! Voor mij betekent deze reis het bezoeken van drie nieuwe landen: Denemarken, Faro Eilanden en IJsland – voor Hans maar twee !


Zodirect lekker naar bed en morgen op naar Denemarken!


Liefs,

Jooske

free counters