27 juni 2007: Akureyri 0 km

Gisteravond begon het weer redelijk hard te waaien, en bovendien een heel klein beetje te miezeren; hartstikke koud en guur. Hans en ik zaten na het eten lekker een beetje te lezen en koffie te drinken en te niksen. Er is tenslotte geen radio, televisie of internet. Niet dat we die missen op vakantie hoor! Maar als je dan toch gratis vermaak aangeboden krijgt is dat natuurlijk onweerstaanbaar, en met zon grote groep op reis zijn is uit het raam kijken soms net televisie kijken


Gisteravond ging onze buurman vis eten. Onze buurman is een enorme pietje precies en ontzettend proper, die samen met zijn vrouw iedere middag bij aankomst gelijk de hele camper binnen en buiten gaat poetsen. Zijn camper heeft alle laatste extras snufjes en ziet er dan ook perfect uit, en lijkt altijd alsof hij een paar uur geleden uit de showroom is komen rijden zelfs als andere campers vies van het stof en de vliegen zijn. Hijzelf is enorm georganiseerd en heeft overduidelijk overal een duidelijke en gedetailleerde routine voor ontwikkeld. Dus was het onze buurman vis zien bakken heerlijk (leed)vermaak, want vis stinkt en maakt de camper vies, dus moet natuurlijk buiten gebakken worden.


Buurman begon met het opzetten van zijn buitenkookplaatje, die hij door middel van een extra koppeling zo aan zijn gastoevoer kon verbinden. Een plateautje om op te koken klapt netjes aan de zijkant van de camper uit waarop het gasstelletje staat. Echter, het waaide natuurlijk enorm hard dus er moest een schotje uit de garage gehaald worden en op het plateautje geklemd worden tegen de wind. Dit hielp duidelijk maar een beetje, dus werd er een tweede en later een derde plankje bijgehaald en om het gaspitje geklemd. Af en toe dreigde er eentje weg te waaien dus moest deze strakker bevestigd worden. Eindelijk was de wind redelijk tegengehouden en leek het vlammetje goed genoeg te branden om op te koken, dus buurman dook snel de camper in om de vis te halen.


Eenmaal weer buiten werd het even stuntelen om de stellage intact te houden terwijl de pan op het pitje gebalanceerd werd en buurman ontdekte dat hij de olie vergeten was. Snel weer even naar binnen voor de olie meteen weer de deur dichttrekken want binnen werd het natuurlijk koud die daarna weer door de kier van de deur naar binnen gereikt werd. Eindelijk was de olie ondanks de wind warm genoeg om de vis erin te doen, en kon het vispapier weer door een kier naar binnen gereikt worden. Nu kwam het moeilijkste, want buurman kookt natuurlijk nooit dus wist eigenlijk niet zo goed hoe hij vis moest bakken en hoelang zoiets duurdedus hij heeft bijna een half uur buiten staan klappertanden in de ijzige wind, af en toe onder het deksel turen en een plankje weer verschuiven tegen de eeuwige wind, wachtend tot zijn vis gaar genoeg was.


Eindelijk werd de vis gaar bevonden, en nadat de vis op een bordje naar binnen gereikt werd heeft buurman eerst nog alles keurig netjes opgeruimd voordat hij naar binnen ging om zijn visje te eten. Ik had met Hans gewed dat hij eerst zou opruimen, en hij kon zich dat niet voorstellen, maar voor buurman is een nette camper duidelijk belangrijker dan een versgebakken visje warm opeten, ondanks alle moeite die deze gekost heeft! We hebben, zoals je kunt lezen, lekker warm binnen met koffie en de kachel aan genoten van dit optreden en ons suf gelachen terwijl we toekeken!


We hebben vandaag genoten van ons dagje rust, lekker uitgeslapen vanochtend en gelijk aan de koffie begonnen en rustig ontbeten. Ik heb vandaag voornamelijk door de fotos gekeken die we tot nu toe gemaakt hebben, en alvast de mooiste en leukste een beetje uitgezocht voor op de website. Hans heeft lekker liggen lezen en af en toe een babbeltje gemaakt, en vanavond hebben we een lekker stuk vlees gebakken gewoon IN de camper natuurlijk en het stinkt nu vreselijk! Verder hebben we vandaag een liedje gekregen dat we moesten oefenen omdat morgen een stel in onze groep 45 jaar getrouwd is. Morgenochtend is er een extra meeting geregeld om 9 uur en dan zullen we allemaal zingen voor ze.

free counters