Januari 2010: Een weekje museabezoek in Londen

12 januari 2010: Imperial War Museum


Vandaag gingen we met de Underground richting het Imperial War Museum, een museum dat met name Hans heel graag wilde bezoeken en waar ik ook erg nieuwsgierig naar was. We waren op tijd vertrokken zodat we rond openingstijd bij het museum zouden zijn, en hebben hier echt een hele dag binnen rondgedwaald, van 's-ochtends 10 tot 's-avonds 5 uur! Onze voeten waren dus ook helemaal op natuurlijk, want de musea hier in Londen zijn over het algemeen enorm...


Al hadden wij meer verwacht en gehoopt dat er aandacht besteed zou worden aan iedere oorlog waar Engeland ooit aan mee had gedaan, begon de collectie van dit museum eigenlijk pas bij de eerste wereldoorlog en alles daarna, met bijzondere nadruk op de twee wereldoorlogen. Dat was dus een klein beetje jammer maar wat we gezien hebben van de wereldoorlogen was in ieder geval heel erg de moeite waard! Dit museum heeft namelijk een enorme kelder die in allerlei kleine gangetjes en kamertjes verdeeld is die volledig gewijd zijn aan alle mogelijke aspecten van deze enorme oorlogen, van het dagelijkse leven in de loopgraven tot de politieke beslissingen. Altijd heel erg interessant, wij vinden dat sowieso leuk: alleen we moesten regelmatig even gaan zitten en onze rokende voeten rust geven!


Het was ook erg leuk om in de grote hal rond te dwalen, tussen de V1's, de tanks, het luchtafweergeschut en de vliegtuigen... De holocaust-tentoonstelling (hier mochten geen foto's gemaakt worden) was, zoals altijd bij zoiets, indrukwekkend en sober. En verder hebben we gewoon genoten van de enorme collectie! 'S-avonds was onze oom ook aanwezig en hebben we met z'n allen gegeten en gekletst tot het tijd was voor ons om afscheid te nemen en naar bed te gaan en voor hun om de laatste spullen voor hun vakantie de volgende dag in te pakken.


Klik op de foto's om ze te vergroten.


free counters