Januari 2010: Een weekje museabezoek in Londen

15 januari 2010: Oxford Street en terug naar huis


Onze laatste dag in Londen hebben we 's-ochtends het appartement nog een beetje opgeruimd. Toen we klaar waren om te vertrekken zijn we naar beneden gegaan om de sleutel bij de moeder van onze tante af te geven en afscheid te nemen, en toen liepen we op ons gemak voor de zoveelste keer richting het underground-station Finchley Road.


Omdat we 's-middags al in de trein zouden stappen hadden we vandaag minder tijd dan anders. Dus we besloten om een beetje te "shoppen" in een van de grootste en beroemdste winkelstraten van Londen, Oxford Street. Nou ja, in ieder geval etalages te kijken! En wie weet, misschien zouden we nog wat mooi kleren of schoenen tegenkomen, tenslotte is Londen wat modebewuster dan Nederland... Het handigste en minst vermoeiende voor onze arme voeten was om met de underground naar Bond Street te reizen, dan te lopen naar Oxford Street en daar weer de underground te nemen.


We zijn een aantal grote warenhuizen ingestapt en Jooske heeft haar ogen uitgekeken bij de enorme hoeveelheden mooie hoge hakken - en Hans bij de enorme hoge prijzen! Tja, een mooie eenvoudige onopvallende zwarte pump die 400 euro kost alleen maar omdat er een labeltje van Dior ingeplakt is gaat toch echt te ver! Als een schoen 400 euro moet kosten moet je het er toch wel een beetje aan af kunnen zien, en op zijn minst een levenslange verzekering erbij krijgen... Ja wij zijn een beetje zeurpieten maar dat is het geld toch niet waard wat ons betreft! Het warenhuis John Lewis, aangeraden door onze tante, was qua prijs een stuk schappelijker, en Jooske werd een beetje verliefd op (betaalbare) hooggehakte laarzen, maar gelukkig kon Hans haar overtuigen dat het blinde liefde was en de schoen toch niet echt zo perfect zat als Jooske wilde geloven... Zucht... Maar ze waren wel erg mooi!


Toen hebben we nog geprobeerd Hans in een trendy pak te steken in Top Shop, en onze ogen uitgekeken in de enorme damesschoenenkelder, voordat we uiteindelijk uitgekeken en uitgewinkeld waren (en geen cent uitgegeven hadden) en het tijd was om op ons gemak richting King's Cross St. Pancras Station te gaan voor de Eurostar. De terugrit naar Brussel was uitstekend, en al moesten we vanuit Brussel een paar keer overstappen, ook de rit vanuit Brussel terug naar huis was voorspoedig en rustig. Uiteindelijk kwam Hans zijn zoon ons 's-avonds ophalen van het station en konden we thuis lekker een frietje eten om de week af te sluiten. Het was kort maar krachtig geweest en al hadden we geen voeten meer over, het was best leuk geweest!


Klik op de foto's om ze te vergroten.


free counters