Zondag 2 mei:
Het was onze laatste dag vandaag! We hebben een lekker rustig weekje gehad maar vinden het ook weer heerlijk om terug naar huis te gaan… Omdat het via de rechtstreekse wegen maar 75 km is naar Heraklion, en onze vlucht pas om half 2 ging hadden we alle tijd vanochtend. Dus we hebben rustig ontbeten en afgerekend (en 6 euro verdiend, het hotelletje was goedkoper dan we dachten!), de laatste dingen ingepakt en nog even een beetje gezeten voordat we op ons gemak richting het vliegveld gingen rijden.

De rit was rustig en goed aangegeven, en het inchecken ging snel, er stond geen rij zelfs al waren we iets later dan de voorgeschreven 2 uur van te voren aanwezig zijn. Het inleveren van de auto ging ook soepel, zo soepel hebben we het nog nooit meegemaakt: auto was geparkeerd in het afgesproken vak, dus wij naar het kantoortje lopen, sleutel inleveren, “is de benzinetank nog halfvol?”, “ja hoor”, “ok bedankt”… En dat was het, nog geen 5 minuten ze hoefde de auto niet eens te zien!

De vlucht was ook rustig, het vliegtuig was half leeg, maar het was wel een hele lange vlucht – er kwam maar geen einde aan! En door een hele vreemde miscommunicatie vanuit de vliegtuig maatschappij dachten we dat we om half 7 zouden aankomen, stond er op de boorden dat we om 5 voor 6 zouden landen, en landde we in werkelijkheid al vóór half 6! Ruim een uur te vroeg dus… Tja, en Hans zijn zoon was al onderweg dus die konden we niet meer bellen, dus we hebben gewoon rustig gewacht in het zonnetje buiten het vliegveld… ’S-avonds hebben we lekker friet gegeten, en zijn toen onze eigen heerlijke zachte bedden ingerold. Lekker weer thuis, reizen is vermoeiend!

free counters