JANUARI 2011: WINTERS NOORWEGEN

6 februari: Trondheim, Kristiansund, Molde, Ålesund

Aankomst (verblijf):
Trondheim 06:30 (3,5 uur)
Kristiansund 16:30 (30 minuten)
Molde 20:40 (50 minuten)
Ålesund 00:00 (45 minuten)

Al bleven we vanochtend tot 10 uur liggen in Trondheim, Hans en ik hadden geen zin om van boord te gaan. We hebben dit stadje uitgebreid bekeken op de heenweg (met de mooie pakhuizen) en je moest sowieso een kwartier lopen om überhaupt uit het havengebied en in de stad te komen. Dus we zijn gewoon lekker lui geweest, zijn om 9 uur opgestaan om te ontbijten en daarna in onze hut te gaan lezen en luieren. Voor de rest zal het vandaag wel weer een hele rustige dag worden, er moeten duidelijk kilometers gemaakt worden richting het zuiden want we doen bijna geen havens meer aan vandaag en al helemaal niet voor langere tijd.

We hebben na het ontbijt onderweg naar de bibliotheek om het nieuws te bekijken op het prikboord een paar uur staan kletsen met een van de 4 Nederlanders aan boord – het bleek dat een deel van zijn familie vlakbij ons woonde dus dat was wel grappig. En voor de rest hebben we inderdaad zoals we ons voorgenomen hadden heel weinig gedaan!

Hans heeft ’s-middags weer gesport, en ik ben af en toe naar buiten op het achterdek gegaan om te kijken. ’s-Avonds in Molde zijn we voor het eerste wandelingetje van de dag gegaan, er was alleen bijna niets te doen want we meerde aan in een saai deel van de stad. Dus we hebben de hoofdstraat maar op en neer gelopen om in ieder geval aan onze frisse neus te komen. Na de wandeling hebben we op ons gemak onze spullen ingepakt en klaargemaakt voor de volgende dag – we komen pas om half drie aan in Bergen aan maar moeten al om 10 uur ’s-ochtends onze hut uit en onze bagage klaarzetten…

free counters