Januari 2014: winters wandelen in Oostenrijk

31 januari: St. Koloman, 0 km

Vandaag hebben we gespijbeld; we hadden geen zin om weer eens met de bus mee te gaan dus zijn lekker in het hotel gebleven. Om 9 uur toen de bus weg was zijn wij het dorp een beetje gaan verkennen. We namen een weggetje richting het bos boven het dorp, en hebben daar een tijdje gelopen tot het doodliep bij wat huizen en we moesten omdraaien. Het dooit hard vandaag, je ziet de sneeuw gewoon smelten! In de buurt van het bos zagen we in de oude sneeuw nog wel een aantal sporen, van konijnen en hertjes; altijd leuk!

Terug in het dorp zijn we de hoofdweg verder gaan volgen, en kwamen langs de lokale supermarkt/boerenbond/bouwmarkt. Altijd leuk, dus even kijken! Ik heb daar stevige waterdichte gevoerde laarzen met goed profiel gekocht, ter vervanging van mijn huidige moonboots, die niet echt lekker zijn voor echte wandelingen. Ze kostten maar 25 euro, en ze zitten prima en zijn lekker warm. Een koopje dus! Hans heeft nog even getwijfeld bij de wandelschoenen (ook niet duur) maar uiteindelijk besloten het niet te doen want hij heeft thuis nog voldoende wandelschoenen.

Daarna zijn we nog even doorgelopen tot een oude watermolen in de Kolomansbeek, die uit de 18e eeuw stamt, en na nog een beetje rondzwerven zijn we teruggedraaid naar het dorp waar we rond 10:30 weer het hotel instapte. We hebben op de kamer wat koffie en een stroopwafel genomen, en toen het kamermeisje rond 11:30 uur binnenstapte zijn we een uurtje beneden gaan zitten internetten. We zitten al weer een reisje te plannen; volgend jaar willen we in de winter de Trans-Siberische Express doen – 7 dagen treinen (9288 kilometer lang) van Moskou naar Vladivostok, en dan misschien door naar het ijssculpturenfestival in Harbin, China, dat daar “in de buurt” ligt (alles is relatief)... De rest van de middag is besteed aan snoepen, lezen, spelletjes spelen en theedrinken op onze kamer. Vervelend hoor!

Rond 16 uur hebben we gedoucht, om de meute voor te zijn – dan wisselt het warme water namelijk erg van temperatuur, en zit ik vaak lauw te douchen. Rond 17:30 ben ik nog even naar buiten gegaan om foto’s van de lichtjes op het kerkhof te maken, want er was nog net een beetje omgevingslicht zodat je ook toch nog kon zien dat de lichtjes op graven stonden. We hadden vanmiddag nog gezien dat twee vrouwen de kaars vervingen in zo’n lichtje. Na het eten heb ik de koffer ingepakt, morgen zou een vroege start zijn namelijk!

free counters