Donderdag 7 april 2016: Schweich van boord, naar huis

We moesten om 08:30 uit onze hutten maar mochten wel gewoon op het schip blijven, aangezien de bus voor de terugreis naar Nederland pas om 15 uur zou vertrekken. Hans en ik zijn wel gewoon om 7:30 gaan ontbijten, want we hadden ook een beetje het vermoeden, gezien hoe het gisteren ging, dat vanochtend het ontbijt op rantsoen zou zijn… Bij het ontbijt mochten we voor vandaag een lunchpakketje maken, want alles op het schip moest nu in gereedheid gebracht worden voor de nieuwe groep die de omgekeerde route terug naar Arnhem zou varen en daarom wilde ze duidelijk liever niet dat het restaurantpersoneel ons nog met de lunch zou moeten bedienen. Hans en ik waren blij dat we gelijk op tijd zijn gaan ontbijten want het was inderdaad rommelig, slechter maar vooral langzaam bevoorraad, en dingen als broodjes kwamen maar mondjesmaat uit de keuken en waren dus ook gelijk op. En uiteraard was de boter weer op rantsoen!

Rond een uur of 10 was alle administratie, afrekeningen en zo afgerond, hadden we onze koffers in de gang gezet, en gingen zo’n 35 man nog met een facultatieve excursie naar het dichtbij gelegen Trier. Onze barrekening klopte niet, er was een biertje en een kopje thee bijgeschreven terwijl we heel consequent 4 fanta en 4 bitter lemon genomen hadden (iedere avond tot we de kleine glaasjes zat werden…). Het was geen probleem en de verkeerde drankjes werden gelijk kwijtgescholden, gelukkig, maar er zijn dus ergens anders twee drankjes niet genoteerd die nu dus niet betaald worden. Wij hebben onszelf lekker in de salon geďnstalleerd en gekletst met dees en gene tot het tijd was om te vertrekken. Deze laatste dag was er geen koffie om 10:30, en het viel ons op dat de schaal met snoepjes op de bar die tot nu toe altijd bijgevuld werd vandaag niet bijgevuld werd. Toch wel erg jammer dat ze de verder prima verzorging zo op het laatst afknijpen…

Gelukkig was de muziek vandaag voor het eerst deze reis van een wat betere keuze dan de Jantje Smit, smartlappen, en andere muziek van de laatste dagen. Dat was niet echt onze smaak geweest, vandaag was het gelukkig dus wat betere softe rockmuziek en zo. We hebben nog een tijdje uitgebreid gekletst met twee van onze tafelgenoten waar we het dit reisje goed mee hebben kunnen vinden, en hij heeft ons wat projectjes op de laptop laten zien waar hij mee bezig was. Hij en ik zijn allebei een beetje nerdy en het was deze reis dus af en toe een feest der herkenning voor ons om te horen dat de ander ook bepaalde dingen deed… en voor Hans en de vrouw van die man dus ook, maar dan meer in wat ze af en toe afzien met hun partners!

In de middag ging het personeel de koffers, die inmiddels in grote bergen in het halletje waren verzameld, naar het viaduct brengen zodat ze van daaruit in de bussen geladen zouden kunnen worden. Dat was af en toch lachen om te zien, en om ons heen hoorde we steeds meer commentaar en grapjes over de lakse mannelijke hotelmanager die het nu heel opvallend heel druk had met de sleutels van de hutten uit te zoeken, terwijl verder echt iedereen van keukenpersoneel tot kapitein met zware koffers aan het slepen was! Een oude man kon het gestuntel met de koffers duidelijk niet meer aanzien en begon er zelfs over te mopperen tegen de vrouwelijke hotelmanager.

Om 15 uur was de nieuwe lichting inmiddels al weer een uurtje aan boord (zij waren in de eetzaal geďnstalleerd, wij zaten al heel de dag in de salon) en vertrok onze bus terug richting Nederland. We hebben ons in Breda laten afzetten en zijn van daaruit met het taxibusje waar we vaker mee rijden terug naar huis gebracht. Door 60 km omrijden, drukke wegen en een verplichte stop van bijna een uur om de buschauffeurs te wisselen en “wat te eten” (iedereen wilde gewoon naar huis) kwamen Hans en ik pas iets na 21 uur thuis. Pffff! Gelukkig hadden we alles in huis om even gauw een frietje en kroket te bakken, en zaten we 15 minuten na binnenkomst lekker te eten – we hadden geen zin gehad om in de Pizza Hut te eten waar we verplicht pauze moesten houden terwijl de oude chauffeur wachtte op zijn vervanger.

free counters