MAART 2017: GROENLAND HONDENSLEDETOCHT

Wij willen eigenlijk al naar Groenland sinds onze expeditie-cruise in 2010 rond Spitsbergen, maar konden maar geen reis vinden die ons trok: we hebben gekeken naar een Spitsbergen-IJsland-Groenland expeditiecruise, we hebben de routes van een soort "Hurtigruten"-postboot langs de kust onderzocht, we hebben met de Groenlandse VVV gemaild om een programma op het land in elkaar te draaien, maar we kwamen er maar niet aan uit en niets pakte ons echt.

Tot ik een tijdje terug een Duits-georganiseerde 10-daagse sledenhonden-expeditietocht(!!!) vond in het ruige Noordwesten van Groenland. Oef. Dat pakte ons zeker! We stonden op het punt om te boeken, maar bedachten ons nog net op tijd dat 10 dagen in een tentje op het ijs kamperen wel HEEL erg zwaar was...!

Maar al zoekend vonden we bij een Deens reisbureau een hele mooie, iets comfortabelere maar nog altijd even ruige 4-daagse hondensledentocht in het Westen van Groenland. Er bleek toen we wisten waar we op moesten zoeken ook een Nederlandse aanbieder van eenzelfde reis te zijn, maar die vond het niet nodig om te antwoorden op onze vragen, dus na even twijfelen hebben we toch maar bij het Deens bedrijf geboekt. We hebben ons prima kunnen redden met de taal, en WAUW wat was het mooi. We zouden bijna alsnog die 10-daagse expeditie boeken ;-)


Op deze website vind je de foto's, filmpjes en dagelijkse verslagen van ons weekje winters Groenland, en een paar honderd van de duizenden foto's van al die mooie, mooie Groenlandse sledenhonden...

Wij hebben van het Deense reisbureau Topaswaarmee we deze tocht gedaan hebben een prachtig "officieël" filmpje gekregen van onze tocht, gemaakt door de filmmaker Anders die de hele tocht met ons meegeweest is. Je kunt hem hiernaast bekijken (28MB), of rechtstreeks op YouTube: https://youtu.be/vvHwb1oeQUc.

free counters