Mei 2017: Trans-Siberische Spoorlijn

De Trans-Siberische Spoorlijn is iets wat al jaren tot onze verbeelding spreekt, en we dit jaar eindelijk gedaan hebben. We hebben lang getwijfeld of we het in ้้n keer of in segmenten moesten doen (้้n keer sprak ons aan vanwege het epische karakter van 7 dagen en 7 nachten door hetzelfde land reizen met de trein!), en of we het in zomer of winter moesten doen.


Uiteindelijk hebben we gekozen voor drie segmenten, om toch het gevoel van de lange treinreis te behouden maar ook wat onderweg te zien, en de maand mei om niet al te erg in het drukke hoogseizoen van de zomer te zitten, maar ook weer niet zo koud in winter dat er onderweg niets te doen is. En, niet onbelangrijk, we kozen voor de minder toeristische route Moskou-Vladivostok omdat dat uiteindelijk de ้chte Trans-Siberische Spoorlijn is in onze beleving!


Hier proberen we een beetje een indruk te geven van wat wij een hele fijne, leuke, bijzondere en rustige reis vonden - bijna 10.000 kilometer met de trein dwars door Rusland van Moskou naar Vladivostok reizend!


In het menu links vind je onze route, foto's, reisverslagen en eventuele filmpjes van onze Trans-Siberische Spoorlijn reis.

free counters