Juli 2018: weekje Engeland

We zijn vanochtend om 8 uur opgestaan om te gaan douchen. Ik ging als eerste want ik ben meestal snel klaar, en terwijl Hans aan het douchen was heb ik nog even de administratie (uitgaves e.d) bijgewerkt zodat we een actueel idee zouden hebben van hoeveel ponden we nog overhadden, en toen ik daarmee klaar was ben ik naar beneden gegaan. Onze oom was in zijn kantoortje bezig en we hebben even gekletst terwijl hij wat foto’s van zijn laatste vakantie liet zien, en onze tante kwam al gauw terug van de boodschappen die ze vanochtend moest doen en toen ben ik daarmee verder gaan kletsen in de keuken. Zij maakte ondertussen wat pap voor me want ze was toch bezig, en al gauw kwam Hans rond 9:15 naar beneden om te ontbijten.


We hebben met z’n vieren koffiegedronken aan de keukentafel voor we rond 11 uur naar het plaatsje Ripley reden, om daar een eindje door het bos langs het kasteelterrein te wandelen. Het was erg druk in het plaatsje, dat vol staat met mooie oude gebouwen, en nu op deze warme zonnige zondag dus volliep met lokale Engelse dagjesmensen, ook omdat er vanochtend een rommelmarkt was geweest.

We waren rond 12 uur terug in het plaatsje waar we bij de “wereldberoemde in Ripley” ijstent een ijsje gehaald hebben en die op een bankje opgegeten hebben. We hadden de vorige keer dat we hier waren met onze familie een softijsje genomen, dat was niks geweest, maar nu hadden we schepijs en dat was redelijk te doen, vooral omdat het munt-chocola was en dus lekker fris in de hitte. Hans en ik spotte een oorlogsmonument en zijn er, toen we onze ijsjes ophadden, even gaan kijken. Het verraste ons hoe weinig er eigenlijk gesneuveld waren, zowel in de Eerste Wereldoorlog als in de Tweede Wereldoorlog.

Rond 12:30 waren we terug thuis waar we geluncht hebben achterin de tuin, en de middag doorgebracht hebben met kletsen, hangen en een beetje rusten in de schaduw. Onze oom deed op gegeven moment wat punten die de moeite waard waren in Suffolk en Norfolk laten zien op de computer, en onze tante moest vanavond weg en deed dus uitleggen hoe we het eten, dat ze al helemaal klaargezet had, moesten bereiden. Ze had zelfs een spiekbriefje met kooktijden naast de oven gelaten!

Om 15:30 bracht onze oom onze tante naar de trein, en bleven Hans en ik achter in de achtertuin een beetje te internetten. Zelfs de kat leek het warm te vinden en spreidde zich lekker op de tuintafel uit om te dutten! Om 16 uur was onze oom terug en maakte hij thee met opgewarmde scones, lekker! Toen hebben we met hem een ommetje gelopen in de wei achter hun huis, en liep de kat trillend van opwinding met ons mee op jacht naar eekhoorntjes en konijntjes. Wij waren echter duidelijk te lawaaiig dus hij kreeg niets te pakken en gaf het halverwege gefrustreerd op!

Om 19 uur begonnen onze oom en ik (eigenlijk ik alleen) met het eten, volgens de instructies van onze tante, en dekte we de tuintafel om buiten te kunnen eten. Onze neef kwam om 19:15 nog even op de klep vallen met zijn vrouw om mee te eten, en ze zijn om 21 uur alweer vertrokken (morgen is maandag en iedereen behalve wij en onze oom moet weer vroeg beginnen). Toen hebben we met z’n drietjes nog een uurtje of wat gekletst in de tuin, de bonbons opgegeten met een lekker kopje koffie, en opgeruimd en de afwas gedaan, voor het bedtijd was. Het was inmiddels heerlijk afgekoeld en toen de afwas klaar was zijn we allemaal om 22:30 naar bed gegaan.

free counters