General Cargo Vessel "Rickmers Seoul"

De Rickmers Seoul is een general cargo heavy lift schip, en kan zowel containers als alles wat op of in dek past vervoeren. Met een lengte van 193 meter en diepgang van ongeveer 9.5 meter kan ze de meeste grote rivieren opvaren, en met haar vier kranen kan ze van alles tillen. Als de kranen samenwerken kan er tot maximaal 640 ton in n keer getild worden!

De "Rickmers", zoals wij hem noemen, was bijna 3.5 maand lang ons vervoer en ons thuis, en dankzij Kapitein Viorel Toma en zijn vriendelijke, hechte en ongelofelijk hardwerkende bemanning hebben we onszelf ook een klein beetje deel van deze bijzondere gemeenschap gevoeld. En na 3.5 maand zagen sommigen ons ook al haast als onderdeel van de bemanning!

We waren overal welkom, op, onder of zelfs in dek (kranen en machinekamer alleen onder begeleiding, logisch), en hebben daar dan ook dankbaar gebruik van gemaakt! Van de machinekamer tot de voorste ruimen tot in de kranen tot de brug, we hebben het allemaal bezocht en bekeken, en soms zelfs bestuurd... Zo hebben we in Ulsan, Zuid Korea de kans gehad om een lesje kraanbesturen te krijgen, hebben we op de Stille Oceaan meegedaan aan een oefening noodsturen van het schip, en hebben we in New Orleans actief het laden van 6 militaire helicopters kunnen volgen op dek!

Foto gemaakt toen we met de watertaxi in Singapore aankwamen bij het schip.

IMO: 9244556
MMSI: 538001809
Roepnaam: V7EI5
Vlag: Marshall Is [MH]
AIS Type: Cargo - Hazard A (Major)

Gross Tonnage: 23119
Waterverplaatsing: 30151 t
Length Overall x Breadth Extreme: 192.85m 27.79m
Bouwjaar: 2003
Status: Active

[info afkomstig van: www.marinetraffic.com]

free counters