Dag 138 donderdag 11 juni 2015: aankomst Antwerpen, van boord

We hebben vanochtend bij het opstaan de laatste dingen ingepakt, even op dek gekeken en ontbeten voor we naar het scheepskantoor gingen om het precieze adres van deze kade van de lokale agent te krijgen voor de taxi straks. Tijdens het inpakken liet Hans de glazen koffiekan vallen, die in duizend stukjes brak hoppa, gelukkig dat dat pas op de laatste dag gebeurt en niet op de ruwe zeen die we gehad hebben!

Toen was het wachten tot we opgehaald werden rond 10 uur, pfffff. We hebben nog van een hoop mensen hartelijk afscheid genomen, en een hele tijd staan napraten met de kapitein die echt de tijd nam voor ons (havenoperaties zijn de drukste tijd voor hen) omdat hij de afgelopen 3,5 maand met ons ook echt oprecht leuk had gevonden. Zoals hij zei tegen een inspecteur die aan boord was gekomen, we hebben een vol contract uitgezeten! Hij nodigde ons zelfs uit om in november eens langs te komen, dan zijn ze er weer in Antwerpen.

Terwijl wij stonden te wachten op ons vervoer hebben we hartelijk afscheid genomen van de Belg die nu naar zijn bejaarde moeder ging fietsen die in Antwerpen woonde, en dan vandaaruit terug zou fietsen naar Denemarken. Indrukwekkend hoor! Toen onze taxi kwam liep de kapitein met ons mee naar de taxi en stond de 2e Engineer ons grijnzend vanaf dek uit te zwaaien hij was ook bijna thuis tenslotte, en zei al vrolijk dat hij de volgende was! Het was best vreemd om te vertrekken en weg te rijden van het schip, alsof we een leegte hadden opeens. Alsof er geen ander leven meer was dan dit, en dan opeens er zo gemakkelijk vandaan rijden was vreemd.

Rond 11:30 uur waren we na 4,5 maanden opeens thuis, best apart! De tuin stond in bloei, vol wildbloemen die we vorig jaar gezaaid hadden, en er hingen slingers en stonden een paar boeketten. Er stond zelfs iets lekkers in de koelkast voor bij ons eerste kopje koffie thuis. Plus Hans zijn tante en oom, die samen met Hans zijn dochter en partner op het huis hadden gepast, hadden het gras gemaaid, de tuin een beetje gefatsoeneerd en zelfs het huis gepoetst. Wat een warm welkom! s Avonds was er door zijn dochter een BBQ georganiseerd voor ons in ons eigen huis, wel heel lief dat ze iets gedaan hadden natuurlijk.

free counters