Alle landen die we bezocht hebben

BelgiŽ

We gaan in Zeebrugge, BelgiŽ,aan boord van de CMA CGM Columba en beginnen onze wereldreis!

Engeland

In Southampton, Engeland, bezoeken we even gauw de Cenotaph en het monument voor de engineers van de Titanic-ramp.

Frankrijk

In Le Havre, Frankrijk, gaan we niet van boord want we liggen erg ver van de stad vandaan en het is slecht weer - maar we genieten van het aanvaren en op-de-as draaien in de smalle haven!

Libanon

In Beiroet, Libanon, mogen we niet van boord vanwege de veiligheid. Dit is nog geeneens zo heel erg want we genieten tijdens het laden en lossen van de prachtig tegen de bergen gelegen stad, en van de laag overvliegende vliegtuigen.

Egypte (Suezkanaal)

We varen door het Suezkanaal, Egypte, en hebben geluk dat we het hele traject bij daglicht doen. Genieten!

Saoedi-ArabiŽ

In Jeddah, Saoedi-ArabiŽ, mogen we niet van boord omdat het, tja, Saoedi-ArabiŽ is...

MaleisiŽ

In Port Kelang, MaleisiŽ, gaan we van boord en genieten van de kleurrijke en GEURrijke Indiaase buurt!

Singapore

In Singaporenemen we afscheid van de CMA CGM Columba en gaan naar een hotel voor twee nachten tot we aan boord kunnen van de Rickmers Seoul. Aan land bezoeken we een aantal dingen die wij leuk vinden, zoals een Commonwealth begraafplaats!

Vietnam

In Ho Chi Minh City (Saigon)vraagt de lokale agent zo veel geld om een 24-uurs visum voor ons te regelen dat we lekker aan boord blijven en kijken naar het laden en lossen.

China

In Shanghai,Xingangen nogmaals Shanghai, China, genieten we zo erg van het laden en lossen en alle activiteit op de kade, het schip en het water dat we geen enkele behoefte voelen om aan land te gaan!

Zuid-Korea

In Ulsan, Zuid-Korea, zijn we na het inklaren bij de douane een paar dagen vrij om rond te wandelen in het havengebied zelf of het stadje vlakbij, en we gaan dan ook iedere dag wel even op pad. Nadat we het magische woord ("shopping") hadden gevonden om aan de haven-bewaking (die amper Engels sprak, en niet vaak passagiers op vrachtschepen meemaakte) uit te leggen wat we gingen doen was ook het verlaten van de haven voor een wandelingetje een peuleschil...

Japan

In Kobeen Yokohama, Japan, hebben we een aantal dingen uit onze van te voren voorbereide routeboek gedaan, zoals het Witte Kasteel in Himeji, en een prachtige Commonwealth begraafplaats. En we halen een hotdog bij de Ikea, die heerlijk precies zoals thuis smaakt!

Panama (Panamakanaal)

We varen dwars door Panama via het Panamakanaal, dat bestaat uit sluizen, kanalen, rivieren en ondergelopen valleien. Erg mooi!

Mexico

In Vera Cruz, Mexico, kunnen we na een lange oversteek over de Stille Oceaan weer eens onze benen strekken in een karakteristiek Zuid-Amerikaans koloniaal stadje, en lekker weer eens buiten de deur eten, ťcht Mexicaans dus!

Verenigde Staten

We brengen zo'n 3 weken door in verschillende havens in de Verenigde Staten: Houston,New Orleans,Norfolk(de grootste marinehaven van de VS), Philadelphiaen Morehead City. In Houston en New Orleans moeten we onder begeleiding van boord, maar in Philadelphia zijn we vrij om te gaan en staan waar we willen, en genieten daar dan ook zeker van. In Norfolk en Morehead City was het laden en lossen te leuk om van boord te gaan!

Frankrijk

In Montoire, Frankrijk, gaan we naar het nabijgelegen Saint Nazaire om naar een enorme U-boot bunker te gaan kijken. Erg indrukwekkend die metersdikke muren!

BelgiŽ

In Antwerpen, BelgiŽ, gaan we na 138 dagen en 58.369 gevaren kilometers van boord... En hebben de dagen erop thuis eigenlijk een beetje heimwee naar onze bijzondere reis!

free counters