Januari 2018: Wereldreis per cruiseschip

HOME
ROUTE
LANDEN
MV COLUMBUS
2021 SLOOP
AAN BOORD
WERELD

We hebben in 2018 enorm genoten van ons 4-maanden durend avontuur aan boord van de Columbus, en vonden het een prettig en fijn schip om op te varen, plus we zagen met eigen ogen dat ook de gewone hutten er meer dan prima en ruim uitzagen. Al is het cruisen zelf een gemakkelijke en tamme manier van reizen, en houden wij ook heel erg van "spannendere" dingen zoals in Afrika in een 4WD rijden, in Groenland op een hondenslee, door Rusland per trein, enzovoorts, we zien wel degelijk het voordeel van het cruisen in: je zit heerlijk op zee, je hebt geen dagelijkse beslommeringen, je reist op een bijzonder gemakkelijke manier, en je komt toch op allerlei plekken waar je een snelle indruk opdoet van wat er te bieden is, plus, je maakt (in het geval van zo'n wereldreis) een epische reis.


Ook zagen we er wel mogelijkheden in qua "slow travel": met het schip naar AustraliŽ varen, daar een tijdje rondrijden en dan een ander schip van de CMV vloot terug naar huis nemen. Een hele lange onderneming, maar heerlijk ontspannen op zee...


We zagen onszelf dus nog weleens een (wereld)reis boeken op de Columbus... Zelfs al zouden we dan in een gewone hut moeten gaan zitten, want hoe lekker die suite ook was in 2018, we zouden er zelf echt niet het geld voor over hebben!Helaas!


Tijdens onze tweede wereldcruise in 2019/2020 op de Astor (derde wereldreis in 5 jaar, ahum...), ook onderdeel van de CMV vloot, werd de wereld getroffen door het corona virus. In juli ging CMV failliet door de corona-crisis, en de 6 schepen in de CMV vloot (Marco Polo, Astor, Astoria, Magellan, Columbus, Vasco da Gama) werden in een faillissements veiling verkocht aan de hoogste bieders.


4 van de 6 schepen (Marco Polo, Astor, Magellan, Columbus) werden al dan niet direct doorverkocht als schroot, helaas zat de Columbus daar dus ook tussen, tot onze enorme teleurstelling! We waren nog even opgelucht dat dat lot haar bespaard zou blijven toen ze op de veiling door een Griekse ferrymagnaat als investering gekocht werd, maar omdat de corona-crisis maar bleef duren, heeft die de Columbus uiteindelijk ook als schroot doorverkocht.


Begin april 2021 voer ze het strand op in Alang, India, waar ze tot schroot verwerkt zal worden. Als wij op YouTube filmpjes kunnen vinden van haar laatste momenten zullen we die hieronder posten.

free counters