Januari 2018: Wereldreis per cruiseschip

HOME
ROUTE
LANDEN
MV COLUMBUS
2021 SLOOP
AAN BOORD
WERELD

We hebben vandaag een hele rustige dag gehouden; er waren geen lezingen die ons interesseerde, dus we zijn op ons gemak opgestaan, hebben in onze hut ontbeten met wat fruit, en lekker rustig gezeten, thee en oploskoffie gedronken tot een uur of 10:30.


Toen zijn we een uurtje buiten op dek geweest om uit te waaien en te genieten van de mooie lange rollers op zee en het zwakke zonnetje Ė de temperatuur was al richting de 15 graden aan het gaan, en er lagen al wat mensen warm aangekleed op de zonnebedden boven op dek te genieten van de zon.

Kort nadat we om 11:30 terug in onze hut waren kwam het wervelwindteam Ina en Ivan onze kamer doen, het beddegoed verschonen en de boel poetsen. We hebben er een beetje mee gekletst, ze zijn erg aardig en vrolijk en vlogen van top tot teen door onze kamer in 15 minuten, alles onderweg poetsend; Ina gaf toe toen we zeiden dat ze toch echt niet iedere dag hoefde te stoffen, dat wij dat wisten, en zij dat wist, maar ja haar bazin wilde het zo dus dan deed ze dat natuurlijk! We horen ook wel van onze Amerikaanse tafelgenote dat de stewards altijd je kamer schoon zullen blijven maken zelfs als je zegt dat het niet nodig is, omdat ze het risico lopen (dat gebeurt dus schijnbaar!!!) dat als hun chef er wat van zegt, jij als klant weleens zou kunnen ontkennen dat je ooit gezegd had dat het niet hoefde en zij dus de pineut zijn. Ze hadden gisteren terwijl wij aan land waren de ramen gepoetst, dat was Hans opgevallen, en zouden dat wel vaker in havens doen Ė op zee was niet veilig of verantwoord.


Om 12 uur zijn we gaan lunchen, met flink knorrende magen inmiddels Ė die waren het er niet mee eens dat we het ontbijt overgeslagen hadden! We hebben lekker gegeten en een Engels echtpaar gek gemaakt met reisjes zoals op de Volga-rivier en expeditiereizen met G-Adventures en het expeditieschip de MS Expedition naar West-Afrikaen Spitsbergen. De man overwoog op gegeven moment volgens mij om een notitieblokje tevoorschijn te halen om het allemaal te noteren! Bijna iedereen die we spreken doet het volledige bolletje rond, en volgens iemand die we van de week met de lunch spraken zijn er van de 1400 mensen ruim 600 die de volledige ronde doen! Ongelofelijk.

De middag was lekker lui en relaxend in onze hut, we zijn er niet meer uitgeweest tot etenstijd, informele dresscode gelukkig, en na het eten hebben we lekker de rest van de avond in onze hut doorgebracht met lezen, computeren en films kijken. Het weer was prima, met een rustig windje, een bewolkte lucht waar regelmatig de zon doorheen prikte, en lange luie eeuwigdurende rollende golven. Op gegeven moment leken we in de buurt van een vaarroute te zijn, met een aantal vrachtschepen op de horizon, maar meestal leken we alleen op zee. Een prima dagje zo! Heerlijk...

free counters