Januari 2018: Wereldreis per cruiseschip

HOME
ROUTE
LANDEN
MV COLUMBUS
2021 SLOOP
AAN BOORD
WERELD

Hans stelde vanochtend voor om een lijndag te houden omdat de lunch niet zo heel spannend was; dus eerst gaan wandelen, dan koffie en dan pas fruit, en de lunch overslaan. We werden allebei moe wakker, en zijn om 8:45 gaan lopen; we hebben een dubbel rondje op en neer langs alle verdiepingen gelopen, totaal bijna een uur lopen en bijna 3,5 kilometer. Onderweg kwamen we ons roomservicemeisje tegen, die we al een week of twee moeten missen omdat ze weer een andere dienst heeft, en hebben even gekletst met haar. Zij vertelde inderdaad, zoals we al dachten, dat ze altijd wat extra fruit overhad omdat niet iedereen alles opat, en dan als er nog goeie bananen tussen zitten eentje extra in ons mandje stopte – of, als dat niet kon, gewoon de grootste fruitmand voor ons uitzocht. Maar al het fruit dat niet aangeraakt wordt, bewaart zij dus en gaat terug naar de keuken en wordt daar tot sauzen en moes verwerkt voor in andere gerechten – slim!

Toen we terug in de hut waren hebben we een kopje koffie met een stukje chocola genomen – als ontbijt in feite, en om 11 uur ben ik naar beneden gegaan om te kijken naar een keukendemonstratie. Deze demonstratie ging om het versieren van koekjes, met botercreme (half boter, half poedersuiker en dan citroensap, aardbeienpuree of kleurstof naar smaak/kleur toevoegen), chocola en van alles en nog wat. Altijd knap hoe de toetjeskok in zo’n 5 minuten tijd 15 koekjes op 15 verschillende manieren weet te versieren! De rest van het half uurtje was voor mensen uit het publiek om zelf een koekje te versieren als ze dat wilde.

We hebben met fruit geluncht en zijn om 15 uur naar de Duitstalige lezing van het excursieteam over Ko Samui gegaan. We weten nog altijd niet of we er verstandig aan doen om daar geen excursie te doen, maar zowel thuis als nu op de boot trekt geeneen van de excursies ons echt. We hoopte dat de Duitstalige informatie (we hebben de Engelstalige lezing geloof ik gemist vanwege een andere activiteit of zo) ons over de streep zou helpen om een beslissing te maken. We weten het nog steeds niet echt maar denken inderdaad maar geen excursie daar te doen. Het plaatsje Nathon waar we voor anker gaan is wel niet erg interessant qua bezienswaardigheden schijnbaar, maar je kunt er op zich wel een beetje rondwandelen. We zien wel! Toen we vanuit de lezing een zigzagrondje van verdieping naar verdieping deden liepen we langs Connexions bar waar de huishoudploeg net bezig was de handdoekbeesten op te ruimen – he dat hebben we gemist! Jammer! Maar we hebben nog heel gauw even gekeken naar de mooie handdoekbeesten die er gemaakt waren voor we verder liepen.

’s Avonds lag er een mooie handdoek-haas in onze hut, vast en zeker over van het middagje vouwen! Leuk! Na het avondeten zijn we naar de “Columbus got Talent” show gegaan, waarbij passagiers kunnen optreden met zang, dans, muziek of wat hun talent ook is. Maar omdat er zo veel aanmeldingen waren geweest, hadden ze er voor gekozen om de ene helft in de vroege show (waar wij normaal gezien naar gaan, om 19:45) te laten optreden, en de tweede helft in de late show (om 22 uur). Dat vonden we wel jammer want het is op zich wel grappig om naar te kijken. De show leek een kwartier te vroeg te beginnen, om 19:30, maar dat was om de werknemer-van-de-maand oorkondes uit te delen – ze kregen niet alleen een erkenning, maar ook 50 pond cash, dat is een leuke beloning! En er zijn schijnbaar 575 bemanningsleden aan boord.

In de eerste show waren een paar hele goede optredens, zoals iemand die aangekondigd werd met dat hij een monoloog van Shakespeare zou houden – en het was eigenlijk de tekst van een Beatles liedje, maar op plechtige, Hamlet-achtige wijze voorgedragen. Erg leuk! Erg dapper vonden we ook een echt dikke oudere vrouw die een buikdans gaf; ze werd in het begin een beetje uitgelachen door individuen, maar deed het goed en kreeg aan het einde een daverend en welgemeend applaus. Een bejaarde vrouw die achter ons zit tijdens het avondeten en een beetje een excentrieke Engelse is, droeg een grappig gedichtje op van een fee die oud geworden is, en had zich ook verkleed als een (oude) fee. Er waren een of twee muzikale stukken die we al kende, zoals de avant-garde digeridoo en het echtpaar op ukeleles, en de gitaar/ukelele/dwarsfluit groep trad als openingsacte op. Best een leuke show al met al!

De show was om 20:30 afgelopen, en we zijn even op het achterdek geweest voor we terug naar onze hut gingen waar we min of meer al besloten om ook nog naar de tweede show te gaan – als we tenminste nog wakker waren om die tijd!

Om 21:45 zijn we inderdaad naar beneden gegaan voor de volgende show; helaas was deze veel minder goed, de zangers waren veel minder goed dan tijdens de eerste show – los van een redelijk jonge alleenreizende man, die een maand of wat geleden tijdens de vorige talentshow een zozo optreden had gegeven, maar nu een flitsende uitvoering van de Bear Necessities van Jungle Book gaf – goed gezongen, maar ook helemaal in de rol met de pasjes en uitdrukkingen erbij. Erg goed, je zag zo Baloe de beer voor je! Verder waren er nu twee comediens die op zich wel leuke ideeen hadden maar ze niet vlot genoeg konden brengen, helaas. En een vrouw die we al eens eerder hadden gehad, die Australische gedichten voordroeg. Ze kreeg een blackout en moest twee keer opnieuw beginnen voor het lukte. Achteraf gezien was de tweede show een beetje zonde van de tijd geweest, maar we hadden nu tenminste alle optredens gezien!

free counters